Elon Musk chce vysielať diskusiu s Donaldom Trumpom

Sociálna sieť X, predtým známa ako Twitter, plánuje usporiadať živé vysielanie s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom

Sociálna sieť X, predtým známa ako Twitter, plánuje usporiadať živé vysielanie s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom

Táto udalosť bude vysielaná na platforme X a zároveň na káblovej televízii NewsNation. Dátum vysielania zatiaľ nebol stanovený. Okrem Trumpa plánuje X usporiadať podobnú udalosť aj s jeho rivalom v prezidentských voľbách, Robertom F. Kennedym Jr.

Pre Trumpa by to znamenalo návrat na platformu, kde bol predtým veľmi aktívny, až kým nebol jeho účet zablokovaný po útoku jeho priaznivcov na Kongres 6. januára 2021. Musk účet obnovil koncom roka 2022, ale Trump odvtedy publikoval iba raz.

Vzťah medzi Trumpom a Muskom sa zdá byť čoraz bližší. Podľa niektorých správ Trump dokonca zvažoval, že by Muskovi ponúkol poradenskú rolu, ak by sa v novembri vrátil do Bieleho domu po eventuálne vyhratých voľbách.


Prečítaj si tiež: Elon Musk chce postaviť supervýkonný AI superpočítač


Musk však tieto správy poprel. Napriek tomu sa generálny riaditeľ spoločnosti Tesla zastal Trumpa po tom, čo ho porota v Manhattane uznala vinným z falšovania obchodných záznamov.

Niektorí miliardári, vrátane Omeeda Malika z 1789 Capital a Billa Ackmana z Pershing Square Capital Management, vyjadrili Trumpovi podporu aj napriek jeho odsúdeniu. To z neho robí prvého právoplatne odsúdeného bývalého amerického prezidenta.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár