Doom: The Dark Ages – stredoveký prequel Doom Eternal

Doom: The Dark Ages – stredoveký prequel Doom Eternal odhalený

Spoločnosť id Software dnes na Xbox Games Showcase prekvapila fanúšikov odhalením Doom: The Dark Ages, stredovekého prequelu k úspešnej hre Doom Eternal

Hra by mala vyjsť v roku 2025 a prinesie nový pohľad na svet Doom.

„Predtým, ako sa stal hrdinom, bol nástrojom kráľov a bohov.“

Krátky, no dynamický 4K trailer ukázal Doomguya v novom kožušinovom plášti, niekoľko záberov z hrania a potvrdil dátum vydania. Najväčšou novinkou je však zbraň kombinujúca štít a motorovú pílu, ktorá naznačuje zaujímavé herné možnosti.

Id Software sa opäť predviedla svojimi schopnosťami pri navrhovaní úrovní, ktoré pripomínajú obaly metalových albumov plné fantasy veží a terénu zo skamenených démonov.


Mrkni sa aj na toto: VIDEO: Prvá Mafia po slovensky baví Čechov aj Slovákov


Hoci názov Doom: The Dark Ages a koncept hry unikli už pred dvoma týždňami, odhalenie na Xbox Games Showcase bolo stále vzrušujúcim momentom pre fanúšikov série.

Doomguy v kožuchu ako Baba Jaga z Mrázika

Doom 2016 oživil žáner strieľačiek z pohľadu prvej osoby a Doom Eternal na tento úspech nadviazal ešte väčším a lepším pokračovaním. Stredoveké prostredie nového Doomu pripomína ďalšiu sériu id Software, Quake, ktorá bola tiež inšpirovaná severskou mytológiou a heavy metalom.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár