Steam má novú funkciu Game recording

Steam predstavil novú funkciu Game recording, ktorá automaticky nahráva videá z hrania na pozadí. Funkcia je zatiaľ v beta verzii, no vyzerá sľubne

Nahrávanie hier nie je na PC problém, existujú programy ako OBS Studio či Nvidia Shadowplay, ktoré to uľahčujú. Problémom býva skôr zapamätať si, že treba začať nahrávať, a potom zas skončiť, keď je po všetkom. Nová funkcia Steamu to rieši automatickým nahrávaním na pozadí.

Videá si môžete pozrieť priamo v klientovi alebo cez prekrytie Steamu a jednoducho vystrihnúť a zdieľať klipy. Nahrávajú sa len hry, nie plocha, takže sa nemusíte báť, že by ste omylom ukázali svoju tapetu, kde máte vystavenú dievčinu s veľkými… skúsenosťami.


Prečítaj si tiež: Zapoj sa! Prebieha letná súťaž s TechGuru a spoločnosťou Lenovo


Dĺžka nahrávky je štandardne 120 minút, môžete ju nastaviť v piatich úrovniach kvality. Nahráva sa iba zvuk z hry a mikrofónu, alebo všetky zvuky systému.

Game recording

Funkcia síce nenahrá nič mimo Steamu, no výrazne zjednodušuje nahrávanie hier na platforme, ktorú väčšina z nás používa. To je jej najväčšia výhoda – nemusíte na to ani myslieť. Ak však radšej nahrávate manuálne, aj to je možné. Funkcia je navyše kompatibilná so Steam Deckom.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár