Podpíš petíciu Stop Killing Games proti zabíjaniu hier

Podpíš petíciu Stop Killing Games proti zabíjaniu hier

Hnutie Stop Killing Games vyvíja tlak na zákonodarcov, aby prijali legislatívu, ktorá by zabránila „zabíjaniu“ hier vydavateľmi po ukončení podpory serverov

Iniciatívu spustila petícia youtubera Rossa Scotta, ktorý chce prinútiť vydavateľov, aby vydávali offline záplaty pre hry závislé na online pripojení, ktoré sa rozhodli odstaviť.

Accursed Farms v posledných mesiacoch pracovalo na spôsoboch, ako prinútiť vydavateľov udržiavať online hry pri živote alebo poskytnúť hráčom nástroje na ich ďalšie fungovanie. Hnutie iniciovalo petíciu smerujúcu na vedenie Európskej únie, ktorá by mohla viesť k prijatiu nového zákona.

Ten by vydavateľov prinútil nájsť spôsoby, ako udržať hry funkčné aj po ukončení oficiálnej podpory.


Prečítaj si tiež: TEST: Honor 200 Lite je ľahký a elegantný 5G smartfón


Britská vláda však zatiaľ s iniciatívou nesúhlasí. Podľa jej vyjadrenia by zneprístupnenie hry bolo v rozpore s legislatívou len vtedy, ak by bolo klamlivo propagované, že k ukončeniu prevádzky nedôjde.

Tamojšia garnitúra tiež poukazuje na to, že ukončenie prevádzky hry môže byť obchodným rozhodnutím vydavateľa, napríklad z dôvodu vysokých nákladov na údržbu serverov.

Napriek postoju britskej vlády Ross Scott pokračuje vo svojej kampani Stop Killing Games a zbiera podpisy pod petíciu. Verí, že aktívnym prístupom hráčov a vývojárov je možné situáciu zvrátiť a zabezpečiť, aby hry zostali dostupné aj po ukončení online podpory. Cieľom je nájsť podporu milióna hráčov a v čase vzniku tohto článku sa už našlo viac ako 100-tisíc podpisov.

Podrobnejšie informácie o iniciatíve nájdete na stránke EÚ a podpísať petíciu môžete na tomto odkaze.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár