GRID 2 recenzia

Autori ma môžu s takou hrou “bozať v GRIĎ”…

autor recenzie: Pedro

V tomto prípade považujem za svoju povinnosť varovať všetkých automobilových fanúšikov pred touto hrou. Ak ste hrali Racedriver GRID, boli ste nadšení, a netrpezlivo ste celé tie roky čakali na pokračovanie, vitajte v klube! Tým ale nechcem povedať, že by ste mali vstúpiť aj do klubu GRID 2, to ani omylom!

Prečo nie?

Nebudem podrobne rozoberať jednotlivé aspekty hry, pretože za to ani nestoja. Úplne stačí jeden, a to základný aspekt – debilné ovládanie a uletená obtiažnosť. Ak očakávate, že budete na to šliapať s plnou chuťou a nasadením, na to zabudnite! Tu pôjdete pekne opatrne, ako na Felícii vášho dedka. Väčšinu času pôjdete na pol plynu, a práca s ním vám veľmi nepomôže, s plynom na podlahe(čo človeku dáva ten pravý pocit závodenia) budete jazdiť len veľmi malú časť vašej kariéry. Človek by si povedal, že “veď je to simulátor závodenia”, ale je to skôr simulátor mučenia,  ja som trpel dosť. V reálnom závoďáku som síce nejazdil, ale riadil som už slabé aj silné autá, no takto sa nechovalo žiadne.

Autá v GRID 2 jazdia ako po oleji a bez pruženia… bude vám dlho trvať kým ako-tak zvládnete neustále šmyky a “plávanie” auta na ceste (plávaním myslím to, že nebudete mať žiadny grip, kontakt s cestou, nič … len kĺžete). A keď to konečne trochu zvládnete, tak narazíte na problém s narážaním… ak sa zrazíte so súperom, vždy to odnesiete vy… je jedno pod akým uhlom, aj keď v reále by ste ho tým nárazom poslali do boxov, tu vyradíte len seba, v najlepšom prípade to odnesiete obaja, ale vy horšie 😀

Skúšal som hru aj na klávesnici, po prvotnom fiasku s volantom (sem-tam som vyhrával aj s volantom, ale žiadna sláva). S ňou je to o niečo ľahšie, ale zázraky nečakajte. Ja som hru rage-quitol po 100 odjazdených kilometroch. Možno neskôr, ak máte viac vytrvalosti, a neodvážite sa zvýšiť si obtiažnosť (ja som sa neodvážil), nejakú zábavu prinesie. Mne ale nie, nemám na ňu nervy po tom, ako ma v úvode sklamala.

Záver

Prvý GRID bola skvelá hra, etalón automobilového simulátoru. Vždy som ju dával za vzor. No GRID 2 je veľké sklamanie, a nehanbím sa to nazvať totálnym prepadákom. Ruky preč!

Hodnotenie : 0/10 (áno, slovom nula)

Pedro

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár