Nosgoth beta

autor: Only

Minulý víkend ma môj kamarát ukecal o 4:00 ráno na beta testovanie možno trošku menej známej hry, ale ako sa vraví “nesúď knihu podľa obalu”, však? 🙂
Tento projekt nesie názov Nosgoth a je momentálne vo fáze uzavretej bety (prístup do hry sa dá zakúpiť na Steame za symbolickú cenu).
Pre nadšencov, ktorí radšej investujú svoje peniaze inam, mám však aj dobré správy. Už teraz je v pláne verejne prístupná beta naplánovaná niekedy na zimu tohto roka.

Princíp hry je veľmi jednoduchý ale prekvapivo veľmi chytľavý a zábavný. Ide o aréna súboj medzi 2 frakciami a to konkrétne medzi ľuďmi a upírmi.
Každý zápas sa hrá na 2 kolá a po každom z nich sa menia frakcie, takže nebojte sa, užijete si obidve strany rovnako. V každom tíme sú 4 hráči a celkový čas zápasu je 20 minút.


Kolo vyhráva tím, ktorý ako prvý nazbiera 30 killov, alebo má po vypršaní limitu (10 minút) na svojom konte viac killov ako súper. Zatiaľ sa v hre objavili 2 hrateľné módy a to konkrétne “Team Deathmatch” a “Siege”.
Nič inovatívne v tomto smere sa teda nekoná. Obe strany majú svoje pre a proti. Napríklad upíri dokážu šplhať po stenách alebo lietať, avšak svoje zdravie si musia doplňovať na zabitých nepriateľoch, zatiaľ čo ľudia majú po mape rozmiestnené stanice, kde si môžu svojvoľne doplniť zdravie a muníciu.


Momentálne má každá frakcia prístup ku 4 povolaniam, z ktorých je každé odlišné a má takisto špecifické schopnosti, ale v pláne je ich samozrejme viac.
Svoje obľubené povolanie si môžete všemožne vylepšovať v hernom obchode, či už novými zbraňami, schopnosťami alebo vizuálnymi úpravami.
Graficky hra nie je žiadnou pastvou pre oči, ale vynahrádza si to svojou hrateľnosťou. Hudba je tematická a k hre sa hodí.

Nakoniec by som zhrnul pár kladov a záporov, ktoré sa mi podarilo spozorovať (nezabúdajte že je to stále beta verzia a veľa sa toho pravdepodobne zmení)

Plusy:

+hra je stavaná veľmi priateľsky aj pre nováčikov a každý ma možnosť si prísť na svoje, nebude hneď masakrovaný
+veľmi dobre spracovaná kamera, ktorá sa pohybuje tak ako treba, nestalo sa mi že by som v akejkoľvek situácii nemal dostatočný rozhľad
+balancovanie povolaní
+rozmanitosť arén, nechýbajú ani vnútorné priestory

Mínusy:

-občas dosť nezmyselné “hitboxy”, vizuálne vidím ako som netrafil, ale poškodenie mi to aj tak počíta
-zatiaľ nefunkčnosť pozvania hráča do hry
-náročnosť na hardware

Only

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár