6 šialených nápadov pre tvorcov slovenských hier

Každému pravému, roduvernému, slovenskému gejmerovi už istotne v hlave aspoň raz skrsli zásadné otázky typu “Prečo sa neprodukuje viac slovenských, pôvodných hier?”, “Prečo nemáme viac AAA titulov, keď sme vo všetkom o toľko lepší, ako zbytok sveta?” či “Prečo má Lara Croft v každej hre stále menšie a menšie prsia?”. Poďme si teraz skrátene, no fundovane, odpovedať len na prvé dve otázky. Odpoveď znie: Lebo nie sú nápady! My sme sa rozhodli s touto situáciou popasovať a pre nádejných slovenských vývojárov teraz poskytneme niekoľko skvelých myšlienok a nápadov, s ktorými určite ako krajina dobyjeme herný svet!

V súdoku

Logická hra, plná puzzlov, určená hlavne pre viacero hráčov. Ako perifériu odporúčame vývoj špeciálneho gamepadu (ktorý bude primárne určený pre slovenskú írečitú konzolu ChlastBoxOne). Tento bude hadicou napojený na niekoľko súdokov a hráč bude ochutnávaním odhadovať, koľko ešte v súdoku zostáva, typ nápoja, ročník a obsah alkoholu. Minimálne HW nároky: 4 súdoky alkoholického nápoja podľa osobnej voľby, 8GB RUM, 10m2 miesta v miestnosti, alkoholtester, gamepad od konzoly ChlastBoxOne, vedro a lôžko pre každého hráča.

Referendia

Jednoduchá browserová hra, ktorá bude obsahovať dva, na sebe nezávislé herné režimy. V prvom budete v úlohe slovenského sudcu udeľovať milosť podozrivým kňazom v čo najkratšom časovom limite, vyhýbať sa pritom budete útočiacim miništrantom a mužom v ružovom oblečení. Druhý režim bude 2D behačka, kde musíte v dave ľudí pomocou špeciálneho videnia reality (podobne ako Hitman) odhaliť a následne prenasledovať tých, ktorí sú iní ako ostatní a popritom presným mierením vhadzovať hlasovací lístok do referendovej urny. Zábava pre celú rodinu!

The Fico: Red Alert

Ťahová stratégia podobná Civillization, v ktorej budete mať za úlohu vyhrávať výberové konania a plniť svoje konto vo Švajčiarsku. Pozor! Nebude to jednoduché, hra bude mať prepracovanú politicko-diplomatickú časť, kde budete musieť presvedčiť občanov, že neklamete, nekradnete a cítite sociálne. Bonusové body dostanete za nesprávne čerpanie eurofondov a naberanie nevýhodných pôžičiek. Plus musíte získať čo najvyššie preferencie do ďalších volieb. Podobnosť s hernou sériou Tropico je čisto náhodná.

Krčmandia (copyright: Jaro Filip)

Hra zameraná na postreh. Pohybom myši uhýbate letiacim pollitrákom počas bitky v prostredí miestneho pohostinstva. Po každom leveli nasleduje boss fight, kde po návrate domov znovu uhýbate letiacemu kuchynskému náradiu a nábytku, ktorý po vás hádže nahnevaná manželka. Hra bude mať vysokú obtiažnosť, budete mať totiž iba jeden život a zvyšujúce sa promile alkoholu v krvi. Niektoré levely budú prístupné opäť iba pre užívateľov ChlastBoxuOne. Hra graficky pobeží na slovenskom engine BlurryVision5D s podporou simulácie kocoviny a pohľadu na svet nad 3 promile. Neskôr po vydaní budú k dispozícii DLC s názvom Krčmandia: The Mighty Svokra a Krčmandia: The Window Day After.

BioRytmus A.K.A Ako sa dostať zhora dole

Pod týmto dlhým názvom sa ukrýva akčná hra, v ktorej ako známy slovenský rapper budete musieť v štýle Guitar hero rapovať. Pointou bude použiť čo najviac vulgarizmov v čo najkratšom časovom úseku a presne do rytmu daného beatu. Pre tých, čo nestíhajú, budú k dispozícii tri žolíky v podobe slov “Hahaha! Yeah! Yeah!”. Tí šikovnejší hráči získajú bonusové body za občasné zmlátenie fanúšika, rozbitie auta značky Bentley či opľutie novinára. Ak budete úspešní a získate špeciálny predmet “hodziny za tridsať litrov”, v bonusovom, ukrytom leveli budete môcť spať s priateľkou NepoDarou a písať o tom na svojom Facebookovom účte. Hra bude iba od 18 rokov a pod 18 bodov IQ. Rozhodne sa máme na čo tešiť!

The GoldDigger

3D Adventúra, určená hlavne pre ženy a dievčatá. V úlohe mladej dievčiny z Popudínskych Močidlian sa budete musieť prebojovať v zložitom svete mesta Bratislavy až na vrchol spoločenského rebríčka, bez použitia GPS. Hra bude obsahovať nelogické hádanky, u ktorých vôbec nebude záležať na správnej odpovedi. Hlavne, že budete krásne. Toto bude umožnené vďaka dodávanej špeciálnej periférii ChlastBoxuOne s názvom “Kinedrill – Nehýb sa a vyzeraj!”, ktorá obsahuje detekciu farby vlasov pre následné zmeny avataru v hre. Čím viac blond, tým nižšia obtiažnosť. Bonusovými levelmi budú šoférovanie Audi Q7 po pešej zóne v štýle Carmageddon a behačka v štýle SuperMario – pobiehanie na Plese v opere. Záver hry bude hlboko filozofický. Nebudete si istá, či ste prehrali alebo vyhrali.

Tak to vidíte, milí slovenskí vývojári. Nie je to také ťažké. Všetky tieto nápady vám dávame voľne k dispozícii k spracovaniu. Ak nás budete veľmi chcieť odmeniť, finančné príspevky prijímame v schránke č.1 na vlakovej stanici v Podpolianskych Šušuľovciach. Správnu schránku spoznáte ľahko, viac ich tam nemajú. Držíme palce, aby pôvodná slovenská herná tvorba iba napredovala!

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár