Strana Internetového Komunizmu a Hier – SIKaH

Deklarácia sľubov a Program pre parlamentné voľby 2016

Priatelia, voliči, voľby sa nezadržateľne blížia, a tak sme sa rozhodli, že sa už nebudeme nečinne prizerať katastrofálnej situácii na slovenskej politickej scéne. Chceme ju zmeniť! (A zarobiť pri tom veľa veľa veľa peňazí, ako každý…). Zobrali sme si príklad z už existujúcich strán a inšpirovali sme sa ich sľubmi.

Rozhodli sme sa preto, že založíme politickú stranu SIKaH (fonetická podobnosť s anglickými slovami „sick, ah!“ nie je náhodná), ktorá konečne bude presadzovať práva hráčov a počítačových pirátov. Ide o skupinu, ktorá je dlhodobo utláčaná, no každý z nás, kto aspoň raz čosi stiahol z internetu bez zaplatenia, je vlastne členom našej strany! Spojme sa za krajšiu budúcnosť bez DRM!

Ak dáte svoj hlas nám, sľubujeme nasledovné:

1. Budeme klásť dôraz na prirodzené právo na softvérovú krádež. Každý má od narodenia až do smrti nárok si uchmatnúť čo chce, kedy chce a ako chce. Dosť bolo policajného štátu! Toto právo sa bude v Zákone nazývať „právo prirodzeného downloadu“.

2. DLC bude zakázaný postup. Každá hra bude musieť mať kompletný obsah už pri ukradnutí/kúpe a za zabudované mikrotransakcie zavedieme trest odseknutia orgánu, ktorý bude vinníkovi najviac trčať. (Pre tento bod očakávame najväčšiu podporu.)

3. Grafika musí byť v každej hre prepracovaná na úroveň doby. Za grafiku typu Fallout 4 navrhujeme autorom trest 20 rán krabicou s hrou po hlave. (DVD či Blu-ray musí byť vo vnútri, aby to nebol mierny trest.) Hry, ktoré nemajú aj krabicovú verziu budú postavené mimo Zákona.

4. Hra musí byť v momente vypustenia na trh dokončená. Hry, ktoré budú obsahovať viac ako jeden závažný bug budú automaticky pridané na Zoznam hanby a bude dovolené opľutie každého člena tímu tvorcov pri náhodnom stretnutí na ulici. Zahraničných, ťažko fyzicky dosiahnuteľných tvorcov bude možné znevažovať v e-mailoch, na ktoré pripravíme šablóny obsahujúce aspoň dvadsať schválených nadávok (napr.“vy záchodi“, „mal som pohlavný styk s vašou matkou“, „bodaj by sa vám večné aktualizácie sťahovali“ či „Windows Vista na vás!“).

5. Excentrickí jedinci, ktorí si hry kupujú, budú mať nárok pri príčinách uvedených v bode 2,3 a 4 na vrátenie peňazí za akýchkoľvek podmienok + vyplatenie bolestného. Za vyplatenie bolestného bude možné považovať v prípade plnoletých hráčov doručenie fľaše s alkoholom v zmysle hesla „Peniaze nepijem.“.

6. Steam, Origin, uPlay a podobné zverstvá zakážeme úplne. Hlavným zdrojom digitálnej distribúcie softvéru sa stanú torrentové sťahovače. Ha, Gabe, skončil si! Marš na pracák!

7. Každý člen našej strany bude platiť členský poplatok, z ktorého si členovia vedenia budú kupovať drahé vozidlá, dovolenky a chľast. Proti tomuto bodu nie je možné sa odvolať a nie je ani nebude predmetom diskusie. Nikdy. Bodka.

8. Násilné hry nebudú v médiách ohovárané. Každý autor, ktorý sa verejne vyjadrí v zmysle „násilné hry spôsobujú násilné správanie“, bude potrestaný násilným správaním. Naša strana verí, že nie násilné hry, ale hlúpi ľudia a ich hlúpe články podnecujú násilné správanie! … A tiež lagy. Na účely trestu v súvislosti s týmto bodom bude možné v sídle strany zapožičať za mierny poplatok motorovú pílu a nahrávku z koncertu Miley Cyrus.

9. Blázni, ktorí si zakúpia licenciu na WinRAR budú na výstrahu verejne lynčovaní… ak takí vôbec existujú.

10. Strana SIKaH sa zaručuje dodržať tieto predvolebné sľuby za každých podmienok. Ruku na to! *

Veríme, že si vo voľbách získame vaše srdcia, podporu a hlavne vaše peniaze. Určite nám verte, myslíme to všetko vážne, fakt! Nie sme pod vplyvom alkoholu ani omamných látok. Každému, kto pod našu Deklaráciu sľubov zverejní komentár s podporou našej strany a bude Deklaráciu šíriť na sociálnych sieťach (ktoré premenujeme na socialistické siete) sľubujeme zadarmo Fallout 5, iPhone 7, Samsung Galaxy S7 alebo sexy cosplayerku na víkend, podľa vlastného výberu. *

*S výnimkou situácií, keď sa nám to nebude hodiť, keď bude zlé počasie, Rytmus vydá punkový album alebo keď nečakane vyjde Mafia 3.

Za stranu SIKaH
Jednohlasne samozvolený predseda Peter Vnuk

Tuto klikajte a nakupujte, aby sme mali veľa veľa veľa peňazí na založenie našej-vašej strany a na pivo. Ďakujeme! 🙂

 

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár