Hackeri napadli Skype?

Dnes v noci z 19. na 20. júna začali na populárnej komunikačnej sieti Skype veľké problémy s fungovaním.

Ak Skype používate, možno ste si všimli, že ste stratili spojenie so sieťou a nemohli ste prijímať ani odosielať správy. Chyba nebola u vás. Problém sa tiež môže prejaviť chybnou signalizáciou prichádzajúcich skupinových hovorov a nezvyčajne pomalým pridávaním kontaktov do zoznamu.

Microsoft, vlastník služby, sa na Twitteri oficiálne vyjadril v tom zmysle, že o problémoch vie a prebieha vyšetrovanie príčin. Medzitým sa už k útoku stihla prihlásiť hackerská skupina CyberTeam, takže zrejme nejde o náhodný výpadok, ale cielený útok.

Problémy pretrvávali aj do dnešného popoludnia, príčiny zrejme nie sú celkom odstránené. Je preto možné, že sa stretnete s nezvyčajným správaním aplikácie Skype aj naďalej.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár