Logitech G233 Prodigy recenzia

Ultraľahký zázrak so skvelým zvukom

Spoločnosť Logitech práve na náš trhu uvádza herný headset G233 Prodigy, ktorý je neuveriteľne ľahký a prekvapí aj materiálom, ktorý pokrýva náušníky a mostík.

Dizajn a konštrukcia G233 Prodigy

Konštrukcia je matná, plastová a mostík je mimoriadne pevný. Tlak, ktorým pôsobí na vašu hlavu je napriek tomu jemný, čiže veľmi presne odhadnutý.

Už po krátkom hraní aj zabudnete, že máte headset na hlave, pretože je ľahký a netlačí.

Slúchadlá sú typu over-ear, takže vaše uši obopínajú zvonka a ako som už naznačil, sú neštandardne pokryté textíliou.

Logitech G233 Prodigy celkový pohľad 01

Oproti bežne používanej koženke má textília veľkú výhodu. Headset som testoval v najväčších letných horúčavách a uši sa pod látkou vôbec nespotia. Okrem toho dodáva tiež štýl vďaka azúrovo modrému zafarbeniu, s ktorým ladí aj logo výrobcu na bokoch náušníkov.

Logitech G233 Prodigy náušník

Taká istá textília pokrýva spodnú časť pohodlne vystlaného mostíka, takže aj v prípade, že máte holú hlavu, využijete túto výhodu vo svoj prospech. Náušníky sú čiastočne sklopné podľa vertikálnej osi. Je to praktické, ak na vás niekto napríklad prehovorí a vy ho chcete počuť. S dodatkom, že sa dajú sklopiť iba smerom dozadu.

Logitech G233 Prodigy sklopné náušníky

V podstate je to správne riešenie, pretože ak na vás pri hraní niekto prehovorí, zvyčajne je to spredu alebo zozadu. Keď sa vám strčí medzi tvár a monitor, v tom šoku pravdepodobne slúchadlá zhodíte celkom z hlavy 🙂 No z praktického hľadiska by sa občas hodila aj vyššia pohyblivosť náušníkov, napríklad pri prenášaní.

Ako znie G233 Prodigy?

Schopnosti headsetu sú veľmi široké čo sa týka pokrytia frekvenčných pásiem. Dokáže reprodukovať ostré výšky, výrazné stredy aj hlboké basy. Meniče sú typu Pro-G, čo znamená, že sú vytvorené z viacerých materiálov práve na to, aby pokryli všetky potrebné frekvencie. Od výroby je charakteristika veľmi mierne naklonená v prospech basov, čo je pochopiteľné, keďže ide o herný headset.

Vďaka tomu si skvelo vychutnáte všetky výbuchy, dupot dinosaurov, songy od Prodigy či nahrávky hlasu Richarda Müllera. 🙂

Áno, headset dobre poslúži aj na počúvanie hudby. Je trošku škoda, že k nemu výrobca nedodáva softvér, ktorý by dokázal jemne ladiť zvuk ekvalizérom či inými vychytávkami. Nie je to nutnosť, no ucho fajnšmekra by sa potešilo.

Logitech G233 Prodigy ovládač a kábel

Bežne však býva takýto softvér výbavou zvukových kariet, takže sa mnohí z vás budú aj tak môcť s nastaveniami pohrať. Opäť však zdôrazním, že továrenské naladenie bude aj bez úprav vyhovovať drvivej väčšine hráčov aj hudobných fanúšikov.

Výbava

Headset G233 Prodigy prichádza k svojmu novému majiteľovi s dvoma vymeniteľnými káblami. Vy, ktorí ste sa už stretli s poškodeným káblom a víťazoslávne ste ho jednoducho vymenili za nový mi isto dáte za pravdu, že táto možnosť je veľká výhoda. Koncovky sú typu jack 3,5mm a na oboch kábloch je umiestnený ovládač.

Logitech G233 Prodigy ovládač

Kábel s dĺžkou 1,5m je určený na spoluprácu s mobilnými zariadeniami. Tlačidlo na inline ovládači prináša v tomto prípade užitočnú funkciu. Ak headset použijete k smartfónu či tabletu, môžete tlačidlom prijímať či odmietať hovory, alebo s prípadnou softvérovou podporou aplikácií aj meniť a zastavovať prehrávané skladby.

Logitech G233 Prodigy mostík

Špecialitka je, že môžete tento kábel s headsetom pripojiť aj na ovládač k herným konzolám Nintendo Switch, PS4 a Xbox One. S upozornením, že niektoré ovládače na XOne môžu na tento účel vyžadovať adaptér na headsety, ktorý sa kupuje osobitne.

Logitech G233 Prodigy príslušenstvo

Druhý kábel má dva metre, na rozdiel od mobilného je potiahnutý odolným textilným opletením a je určený na pripojenie k PC. Je vybavený ovládačom so sponou na uchytenie na oblečenie a posuvným prepínačom na umlčanie mikrofónu, napríklad ak si potrebujete odskočiť počas hry. Okrem toho obsahuje inline ovládač tiež koliesko na reguláciu hlasitosti, takže mu nič nechýba.

Logitech G233 Prodigy celkový pohľad

Mikrofón je ohybný a od slúchadiel ho možno poľahky oddeliť, takže pri prenášaní, alebo ak nehrávate multiplayerové hry ho môžete odložiť a nebude vám zavadzať pred tvárou.

Logitech G233 Prodigy rozdvojka

Aby bola výbava úplne kompletná, Logitech pribalil tiež redukciu, ktorá slúži na pripojenie k zariadeniam s dvoma oddelenými vstupmi jack na slúchadlá a mikrofón.

Verdikt

Logitech G233 Prodigy vyniká úžasne ľahkou konštrukciou, štýlovým azúrovým zafarbením a pevným no presne odhadnutým tlakom na hlavu hráča. Poteší tiež čistá reprodukcia a kvalitne reprodukované frekvenčné pásma. Vymeniteľné káble s rôznymi spôsobmi použitia, ovládačmi inline a vysokou kompatibilitou sú čerešnička na torte. K dokonalosti zariadeniu chýba iba vlastný softvér na úpravu charakteristiky podľa aktuálne spustenej hry, no nie je to vôbec závažný nedostatok.

Hodnotenie: 94%

201709_06_TopHern8Headset_sk

 

Klady:

+ ultraľahká no pevná konštrukcia
+ elegantný štýl
+ textilné pokrytie náušníkov a mostíka
+ kvalitný zvuk
+ silné odhlučnenie
+ dva oddeliteľné káble
+ inline ovládače na oboch kábloch
+ široká kompatibilita

Zápory:
– trochu obmedzené otáčanie náušníkov
– softvér na nastavovanie a tvorbu profilov by bodol

Parametre: over-ear, 40mm meniče, rozsah 20Hz- 20kHz, 32 Ohmov, citlivosť 107dB@1kHz SPL 30mW/1cm, oddeliteľný všesmerový kondenzátorový mikrofón 100Hz-10kHz, kábel 1,5m a 2m, jack 3,5mm

Kompatibilita: Windows 10/ 8.1/ 8/ 7, Mac OS X 10.5.x +, Xbox One, PlayStation 4, Oculus, Vive, Nintendo Switch

Cena: 90 EUR

Produkt na recenziu zapožičal: Logitech

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár