Professor Einstein – umelý inteligent do každej rodiny

“Umelý inteligent” asi neznie lichotivo. Upresníme preto, že ide o menšieho robota s tvárou Einsteina, vybaveného umelou inteligenciou a vhodného do každej rodiny.

Spoločnosť Hanson Robotics má na svojom konte už niekoľko úspešných projektov, ktorých výsledky sú roboti, ktorých môžeme s prižmúrením oka nazvať androidmi. Sú totiž veľmi podobní človeku a dokážu veľmi živo konverzovať. Dá sa preto očakávať, že aj ich komerčný produkt bude vysoko prepracovaný.

Najznámejšia je asi Sophia, ktorá sa stala známou aj svojimi vtipmi o tom, že plánuje zničiť ľudstvo. Neskôr svoje výroky odvolala s tým, že má ľudí rada, takže sa zrejme nemusíme obávať. 🙂

V show Jimmyho Fallona Sophia vyhrala hru kameň, papier, nožnice a zažartovala opäť o tom, že je to jej prvý krok k ovládnutiu ľudstva.
V show Jimmyho Fallona Sophia vyhrala hru kameň, papier, nožnice a zažartovala opäť o tom, že je to jej prvý krok k ovládnutiu ľudstva.

Na rozdiel od Sophie, Professor Einstein je produkt, ktorý si môže zakúpiť každý záujemca o umelú inteligenciu a robotiku. Tento váš osobný génius dokáže pomôcť s domácou úlohou, vysvetlí vám aj vaším deťom základné princípy fungovania vesmíru, no nerobí mu problém ani špľachnúť do éteru nejaký vtip a vyplaziť vám jazyk alebo použiť iné gestá.

Pri vyučovaní a poučovaní dokáže využiť spojenie s tabletom a používať tak názorné ukážky. Tvorcovia sa teda postarali, aby bol kombináciou užitočného a zábavného spoločníka.

Mini – génia si môžete objednať za 249 USD na E-bay, no zatiaľ to nie je možné zo Slovenska. Podľa vyjadrenia firmy na Facebooku je to z dôvodu postupného licencovania modulu Wi-Fi, ktorý je súčasťou konštrukcie. Veríme, že sa bude dať časom objednať aj v ďalších krajinách, vrátane tej našej, keďže predaj sa začal iba 21. júla 2017.

Podľa doktora Davida Hansona, zakladateľa firmy, je Professor Einstein iba začiatok. Takže sa máme na čo tešiť aj v budúcnosti.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár