Google Glass – zrušenie zrušenia projektu?

Po fiasku s prvým modelom okuliarov na rozšírenú realitu Google Glass sa údajne pracuje na vylepšenej verzii. Aká bude?

Alphabet, materská spoločnosť Googlu, oznámila, že sa Google Glass vracia na scénu, konkrétne do priemyselnej sféry. Bude sa pritom volať jednoducho Glass.

Google Glass sú okuliare na rozšírenú realitu. Znamená to, že si napríklad svoje maily môžete prečítať premietnuté na stene obývačky, môžete zaznamenávať a zdieľať čo vidíte, alebo si môžete s kamarátom zatelefonovať a uvidíte ho, ako sedí pred vami v podobe hologramu. Projekt však mal veľa chýb, ako je slabá výdrž na batériu a nízky komfort, takže ho po nejakom čase Google napriek nadšeniu verejnosti stiahol.

Nový variant má byť teda určený skôr do podnikovej sféry. Je označený ako “Enterprise edition” a k dispozícii je partnerom Googlu. To znamená približne 50 spoločnostiam, ako je Volkswagen či Boeing.

google-glass-enterprise

V nadväznosti na predošlé nevýhody zdôraznil Jay Kothari, líder projektu, že nový model je “ľahší a pohodlnejší na dlhodobé nosenie”. Obavy o súkromie tieto okuliare rozptýlia červeným svetlom, ktoré bude informovať o spustenom nahrávaní. Vylepšené je aj rozlíšenie snímača na 8Mpx.

Glass prináša výhody hlavne keď sú ruky používateľa zaneprázdnené, preto výrobca predpokladá oveľa lepšiu odozvu v profesionálnej sfére. Prinesie totiž zrýchlenie práce a možnosť viac sa sústrediť.

Peter Vnuk

Zdroj: CNBC

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár