HyperX Cloud Revolver headset recenzia

Ten zvuk vám “ustrelí dekel”

HyperX je dcérska značka známeho Kingstonu. Jej Cloud Revolver je profesionálny herný headset s kovovou konštrukciou, dobrým odhlučnením a prudko kvalitným zvukom.

Dizajn a vzhľad HyperX Cloud Revolver

Farebná kombinácia je výhradne červeno-čierna, iné varianty tohto modelu nie sú. Dá sa zohnať edícia s motívmi Gears of War, no tá je tiež červeno-čierna.

HyperX Cloud Revolver

Dizajn pôsobí dynamicky, no nie veľmi prémiovo. Čosi medzi tým, no subjektívne nám neprišiel práve zaujímavý či pútavý.

HyperX Cloud Revolver mostík

Konštrukcia je spevnená oceľovým rámom, napriek tomu však headset na hlave netlačí, keďže o dotyk s hlavou sa stará mäkký mostík pod rámom.

Výsledok je spevnenie bez nutnosti obetovať pohodlie. Prítlak k hlave používateľa je trochu slabší, náušníky sa dokážu miernym pohybom do ľubovoľnej strany prispôsobiť hlave, no napriek tomu je odhlučnenie veľmi slušné.

HyperX Cloud Revolver náušník

Headset je tvarovaný tak, že počíta s miernym náklonom hráča dopredu, čo zabezpečuje vyššiu stabilitu na hlave. Koženka na náušníkoch je mimoriadne jemná a výstelka je z mäkkej pamäťovej peny, ktorá sa prispôsobí svojmu pravidelnému používateľovi.

HyperX Cloud Revolver mikrofón

Mikrofón je oddeliteľný a pripája sa na ľavý náušník. Je pomerne veľký a pôsobí neohybným dojmom. Opak je však pravda, ohýbať sa dá úplne bez problémov a spomenieme aj fakt, že je vybavený funkciou potlačenia šumu a poteší aj veľkým frekvenčným rozsahom.

HyperX Cloud Revolver mikrofón 02

Jediná nevýhoda, ktorú musíme konštrukcii je spomínaný kovový rám. Keď si do neho nechtiac brnknete rukou, napr. pri manipulácii so slúchadlami, zvuk, ktorý zarezonuje vo vašich ušiach nie je vôbec príjemný.

Zvuková charakteristika a praktické skúsenosti

Silná stránka Revolvera je kvalita zvuku. Bez toho, aby ste sa museli “hrať” s ekvalizérom a zvuk prispôsobovať, je továrenské nastavenie výborné.

Frekvencie sa neprekrývajú a necítiť zameranie na basy, ktoré je u herných headsetov veľmi časté. Správne vykreslené hlboké basy, zreteľné stredy a ostré výšky dostanete už od výroby.

HyperX Cloud Revolver mostík

Trošku prekvapí, že sa v tejto kategórii pro-gaming približne od 95% hlasitosti dostaví skreslenie, to sú však sféry, do ktorých neodporúčame zájsť v záujme zachovania zdravia vašich uší. 🙂 Fanúšikovia hlasnejšej hudby však znesú aj okolo 60-70% hlasitosti, čo značí, že hlasitostné maximum nie je extrémne vysoko v porovnaní s konkurenciou.

HyperX Cloud Revolver celkový pohľad

Model vám vyrazí dych skôr kvalitou a čistotou prejavu, ako by vám roztrieštil lebku drviacou hlasitosťou. 🙂 Aby sme sa správne pochopili – nepatrí však ani k tichým modelom, to nie. Ide o ideálne naladenie pre každého, vrátane náročných poslucháčov.

HyperX Cloud Revolver kábel

Musíme spomenúť tiež zvukový frekvenčný rozsah, ktorý len-tak niekde neuvidíte, či skôr nezapočujete. V spodnej časti zvukového spektra začínajú slúchadlá od dunivých 12Hz a zájsť dokážu až do nepočuteľných 28kHz. To vám zaručí, že akúkoľvek frekvenciu od nich požadujete, takú vám aj budú reprodukovať.

Či ste fanúšik hudobných basov, akčných filmov alebo výbuchov v GTA, prídete si na svoje.

HyperX Cloud Revolver ovládač

Výrobca umiestnil na dlhý kábel ovládač na reguláciu hlasitosti a vypínanie mikrofóna. Presnejšie, káble sú dva, oba chránené opletetním. Keby vám stačil aj kratší a oželiete ovládač hlasitosti môžete si kratší kábel pripojiť priamo do mobilu či počítača.

HyperX Cloud Revolver kábel 01

Po pripojení kábla s ovládačom sa dosah slúchadiel značne zvýši, no pokiaľ si budete chcieť uchytiť ovládač na oblečenie, aby bol vždy po ruke, zistíte, že je vďaka tomuto riešeniu veľmi nízko voči slúchadlám. Ak si ho na oblečenie neuchytíte, budete ho rukou hľadať, čo pri hraní rozhodne nepomáha sústredeniu.

HyperX Cloud Revolver ovládač 01

Výrobca počítal so spoluprácou so zariadeniami, ktoré majú oddelené jacky na mikrofón a slúchadlá, takže na konci kábla, ktorý obsahuje ovládač sú dve koncovky. Mimochodom, všetky sú pozlátené. Pri využití kábla bez ovládača hlasitosti môžete využiť pripojenie k ovládaču hernej konzoly, čo tiež nie je na zahodenie.

HyperX Cloud Revolver balenie

Verdikt HyperX Cloud Revolver

Ide o headset, ktorý vás asi neupúta dizajnom, no v kvalite zvuku je vysoko, uspokojí ňou aj fajnšmekra a dopĺňa ju vysokou úrovňou komfortu nosenia. Prítlak k hlave používateľa je z tých slabších, no možno aj vďaka tomu a mimoriadne jemnej koženke na mäkkých náušníkoch ho na hlave nebudete cítiť ani po hodinách tvrdého gamingu. Model by mali uprednostniť hlavne tí, ktorým záleží najviac na kvalite zvukového prejavu a menej na prispôsobiteľnosti. K headsetu totiž nepatrí žiadny softvér, ktorý by umožnil dolaďovanie zvuku či tvorbu profilov, a to je škoda. Takýto luxus a priestorový zvuk 7.1 poskytuje až sesterský model Cloud Revolver S, takže ak by vám šlo o tieto aspekty, siahnite po ňom.

Hodnotenie: 89%

Klady:

  • odolná konštrukcia spevnená oceľou
  • vysoká úroveň komfortu
  • dobré odhlučnenie
  • mimoriadne jemná koženka náušníkov – jemnučká ako … radšej nebudeme prirovnávať 😀
  • vysoko kvalitný čistý zvuk
  • nevídaný frekvenčný rozsah
  • ovládač na kábli
  • podpora herných konzol a iných platforiem

Zápory:

  • ovládač hlasitosti “proklatě” nízko
  • absencia ovládacieho softvéru
  • kovová konštrukcia prenáša pri dotyku zvuky do uší

Parametre: 50mm neodýmiové meniče, rozsah 12Hz–28,000Hz, impedancia 30Ω, 104.5dBSPL/mW pri 1kHz, hmotnosť 360g/376g s mikrofónom, pripojenie 3,5mm jack 4-pólové pozlátené koncovky, in-line ovládač, mikrofón kondenzátorový, všesmerový s potlačením šumu, s rozsahom 50Hz–18,000Hz, podpora PS4 a XOne

Cena: 100 EUR

Produkt na recenziu zapožičal: Kingston HyperX

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár