Tesla Model 3 má aj kameru obrátenú na posádku

Kamera je umiestnená na spätnom zrkadle a umožňuje snímať posádku. To isto znervózni množstvo potenciálnych majiteľov automobilu.

Nedávno sme vám ukázali, ako vyzerá finálny interiér nového Modelu 3. Možno ste si na fotke nevšimli bod, ktorý neunikol iba mimoriadne pozornému oku pozorovateľa.

Tesla Model 3 hidden camera

Objektív namierený na posádku je podľa vyjadrenia Tesly deaktivovaný a aktivovať sa môže až pri budúcom update. Aj tak však padajú otázky o tom, na čo má slúžiť a prečo nás Musk na jeho existenciu neupozornil pri predstavení nového modelu.

Špekuluje sa o tom, že by kamera mohla byť používaná na snímanie ľudského vodiča pri autonómnom riadení 3. stupňa. Vtedy je človek používaný ako “záloha riadenia”. Ďalšia teória je o tom, že by kamera mohla poslúžiť na upozorňovanie v prípade nepozornosti vodiča.

Tesla Model 3

Takisto by mohla predstavovať prínos pre poisťovne, ktoré by mohli preveriť, či majú vodičovi preplatiť poistné plnenie v prípade škody. So záznamom by totiž ľahko určili, či vodič urobil chybu a prípadnú nehodu zapríčinil.

Nám sa zdá najpravdepodobnejšia možnosť s 3. stupňom autonómneho riadenia. Pri ňom človek nemusí neustále sledovať dianie okolo vozidla, no mal by byť pripravený prevziať kontrolu v prípade, že si to systém automobilu vyžiada. Tesla však zatiaľ zanovito mlčí a odmieta špecifikovať určenie kamery.

Peter Vnuk

Zdroj: dailymail.co.uk, thesun.co.uk 

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár