Notebook Omen X od HP pre najnáročnejších hráčov prichádza

Spoločnosť HP svetu predstavila svoj doposiaľ najvýkonnejší herný notebook, OMEN X od HP.

Ten bol špeciálne navrhnutý pre herných nadšencov a profesionálnych hráčov e-športu, ktorí očakávajú od svojho prístroja maximum. Dostal pokročilé chladenie, ktoré podporuje pretaktovanie CPU s odomknutým násobičom, továrensky pretaktovanú grafiku a výber z množstva pamätí na dokonalý herný výkon v dizajnovo vybrúsenom tele.

Okrem CPU 7. generácie Core i7 od Intelu bude možné pretaktovať aj pamäte typu DDR4-2800. Displej bude voliteľne s rozlíšením 4K, pričom alternatíva je 17″ FullHD 120Hz a grafické karty do modelu GTX1080. Chladenie najvyšších konfigurácií modelového radu má byť založené na odparovaní chladiacej tekutiny v odparovacej komore. Zvukový substystém dostali na starosti už tradične Bang & Olufsen, tentokrát potešia fanúšikov audia dvojitými reproduktormi a podporou DTS Headphone:X.

Priesvitné okienko umožňujúce pohľad do vnútra počítača spolu s prispôsobiteľným osvetlením klávesnice RGB a hliníkovým povrchom zaručí prémiový vzhľad, ktorý si môže každý hráč prispôsobiť na mieru. Zaujímavá je podpora pripojenia až 4 externých monitorov.

Omen X od HP bude na slovenskom trhu dostupný od novembra, s cenou začínajúcou na úrovni 2 799 EUR.


Doplníme, že už čoskoro sa môžete tešiť na našu recenziu cenovo prístupnejšieho notebooku OMEN by HP 17-an016nc s GTX1080kou, ktorý pre vás už teraz testujeme. 😉


 

Galéria Omen X od HP:

Peter Vnuk

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár