Logitech M590 multi-device silent – recenzia

Tichá myš, ktorá zvládne viac počítačov naraz.

Spoločnosť Logitech prišla s technológiou Flow, ktorá poteší hlavne používateľov viacerých počítačov naraz. Ide o bezdrôtový tichý model.

Myš M590 sa vyrába v troch farebných variantoch a konštrukčne patrí medzi drobčekov. Hodí sa preto aj k notebookom, na prenášanie, aj do menšej ruky. Vrchnú časť vytvorili konštruktéri hladkú, no boky a miesta, kde sa ruka najviac dotýka tela myši, sú pogumované. Vďaka tomu sa zariadenie v ruke nešmýka.

Logitech M590

Zaujímavé sú dve LEDky a tlačidlo umiestnené za kolieskom. Prezrádzajú totiž prítomnosť technológie Flow na ovládanie viacerých zariadení naraz. Myš má zabudovaný modul bluetooth a dokáže sa spojiť aj pomocou priloženého Unifying nano-prijímača do portu USB. Vďaka tomu je ideálna kombinácia PC (USB) a notebook (bluetooth) bez toho, aby ste museli v otázke pripojenia čosi riešiť. Nie je to však jediná možnosť, prijímač Unifying umožňuje pripojenie až 6 zariadení naraz.

Logitech M590

Tlačidlo za kolieskom, ako ste si už asi domysleli, slúži na prepínanie medzi pripojenými PC a LED dávajú najavo, ku ktorému je pripojenie v danej chvíli aktívne. Škoda, že je tu podpora indikácie iba na dve zariadenia.

Na boku myši nájdete programovateľné tlačidlá.
Na boku myši nájdete programovateľné tlačidlá.

Technológia Flow nie je však len o jednoduchom prepínaní medzi počítačmi. Pokrýva tiež funkcie ako zdieľanie a presúvanie informácií medzi pripojenými strojmi. Stačí mať na nich nainštalovaný softvér Logitech Options a Logitech Flow. Výborná je podpora rôznych platforiem, vrátane mobilného Androidu.

Vďaka tomu si ľahko prenesiete informácie napríklad aj medzi stolovým PC a mobilom.

Logitech Options

Výhoda M590 je tiež v utíšenom chode. Klzáky sú štandardné, no tlačidlá sú natoľko tiché, že pri práci počujete prakticky len zvuky posúvania myši po podložke. Na tiché tlačidlá sa zvyká rýchlo a príjemne. Hmatovú odozvu do prsta totiž poskytujú, takže budete vedieť, že ste tlačidlo stlačili, len nevydá takmer žiadny zvuk (90% zvuku je fuč).

Logitech M590

Výrobca uvádza, že koliesko M590 má viac drážok na milimeter, ako je bežné. Vďaka tomu má byť scrollovanie presnejšie. My sme tento rozdiel pri testovaní nepostrehli, no s kolieskom sme boli spokojní.

Batéria typu AA by mala vydržať dva roky používania, čo musí stačiť každému. Po dlhšej neaktivite sa zariadenie samo vypne, takže vie šetriť energiu.

Zrejme po čase aj zabudnete, že je myš bezdrôtová a občas si vyžiada výmenu batérie. 🙂

Rozlíšenie senzora je 1000dpi. Nie je to málo, no ak vlastníte väčšie monitory, zrejme si budete musieť citlivosť zvyšovať softvérovo.

Verdikt

Logitech M590 je myš, ktorá dizajnom nedáva najavo svoju výnimočnosť. Vzhľadovo zapadne medzi dizajny svojich príbuzných. Vďaka technológii Flow však vynikne v oblasti ovládania viacerých zariadení naraz. Navyše jej chod je mimoriadne tichý, takže sa hodí aj do prostredia kancelárií, v ktorých majú pracovníci radi pokoj a nepustia si ani rádio. Takisto výhody modelu oceníte ak často pracujete s viacerými počítačmi v nočnom tichu. Znamená to, že M590 zvýši vašu produktivitu práce, no nenarobí pri tom žiadny hluk. 🙂

Hodnotenie: 92%

Klady:

  • tichý chod
  • kompaktná konštrukcia
  • Flow so svojimi funkciami
  • nízka hmotnosť
  • kompatibilita s Mac OS, Androidom a ďalšími
  • vhodná aj pre ľaváka
  • programovateľné tlačidlá

Zápory:

  • signalizácia LED je iba na 2 PC
  • 1000dpi nestačí pre väčšie monitory
  • dizajn mohol byť trochu originálnejší

Parametre: bezdrôtová optická, Bluetooth Smart 2,4 GHz, dosah 10m, rozlíšenie 1000dpi, 7 tlačidiel (vrátane kolieska), podpora giest Windows a Mac OS 10.10+, Chrome OS, Android 5+, 1 x batéria AA – životnosť 2 roky, Myš: 40 mm x 64 mm x 103 mm,  hmotnosť s batériou: 101 g, Prijímač: 14,9 mm x 14,3 mm x 6,5 mm, hmotnosť 1,63 g

Cena: 44 EUR

Produkt na recenziu zapožičal: Logitech

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár