Temi – osobný robot do domácnosti

Spoločnosť, ktorá si hovorí Temi team prichádza s domácim robotom temi. Mal by byť čosi ako váš osobný komorník či asistent.

Yossi Wolf, zakladateľ a CEO, má zaujímavý krátky príbeh k dôvodu, prečo temi vznikol.

“Pred troma rokmi sa môj život zmenil. Trávil som popoludnie so svojou starou mamou a všimol som si, ako sa jej ruky trasú, aké je pre ňu ťažké udržať šálku čaju. Potom som sa díval ako pracuje so svojím smartfónom – mala s ním takisto problémy. V tej chvíli som sa rozhodol zasvätiť svoj život snahe vytvoriť pre ňu temi. Keď som si uvedomil, aké cool činnosti dokáže osobný robot vykonávať, vedel som, že chcem jedného aj pre seba.”

Temi slúži ako osobný asistent, mediálny hub a dokonca osobný DJ. 🙂 Ovláda samostatnú navigáciu v priestore, namiesto hlavy má displej, takže môže prehrávať video aj zvuk a autori uvádzajú, že je vybavený pokročilou umelou inteligenciou.

Video:

Medzi ďalšie schopnosti, ktoré temi má, patrí napríklad uskutočňovanie videohovorov, ovládanie smart domácnosti, komunikácia s vaším smartfónom (napr. vám môže pripomínať udalosti z vášho kalendára), môže vás informovať z oblasti spravodajstva, zábavať, vyučovať, fotografovať, ba dokonca prenášať predmety a spojiť vás na diaľku s lekárom.

Projekt je vo fáze, keď si Temi team zvolil prvých 131 záujemcov z celkového objemu 1000. Cenu ani ďalšie podmienky dodania sa nám zatiaľ nepodarilo zistiť, môžete si však pozrieť video, kde vidno, ako temi funguje a vyzerá.

Video:

Peter Vnuk

Zdroj: robotemi.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár