Tento “náhubok” má utajiť čo hovoríme do telefónu na verejnosti

Množstvo používateľov sa pri telefonovaní snaží upútať pozornosť, do telefónu kričia a chcú aby ich všetci počuli a videli. Čo však majú robiť tí, ktorí potrebujú svoju komunikáciu utajiť, no nemajú sa v danej chvíli kam s telefónom skryť?

Hushme (“umlč ma”) pôsobí na prvý pohľad dosť smiešne. Možno aj na druhý, no v každom prípade sa isto nájdu používatelia smartfónov, ktorí svoje slová vizuálne aj zvukovo radi skryjú. Nielen proti zvedavým okoloidúcim, ale možno aj proti obchodnej konkurencii.

Projekt môžete zafinancovať na Kickstarteri a základný princíp masky Hushme je blokovať hlavne zvuky so silou 50-60 dB, čo by mala byť hlasitosť bežnej komunikácie (nevieme, či si pri prieskume spomenuli aj na Talianov… 🙂 ).

Túto hlasitosť má produkt v pasívnom režime zmierniť na 25 – 30 dB, čo má zodpovedať šepkaniu. V aktívnom režime prístroj využíva štyri reproduktory umiestnené na vonkajšej strane, aby eliminoval prenikanie hlasu svojho používateľa von. Algoritmus prispôsobuje von vydávaný zvuk vašej aktuálnej reči, vrátane ticha. Tieto zvuky si môžete sami zvoliť v synchronizačnej aplikácii v telefóne. Napríklad to môžu byť zvuky dažďa či vetra, ale aj exotickejšie dýchanie Darth Vadera ( 😀 ), R2D2 či zvuky opice

Náš komentár

Originalita sa tomuto nápadu nedá uprieť, no podľa nás je cieľová skupina na tento vynález dosť malá. Nehovoriac o tom, ako smiešne budete vyzerať s maskou na tvári a vaše okolie bude pritom počuť len pípanie R2D2 z Hviezdnych vojen, šum oceánu či škrekot opice. Reakcie okoloidúcich by vás zrejme dosť rušili pri telefonovaní. Ľudia sa ešte aj dnes podivne pozerajú na používateľov zariadení na handsfree.

Projekt Hushme už dosiahol naplnenie svojho financovania na Kickstareri – 71 880 USD, aj na Indiegogo – 84 809 USD. Tvorcovia fanúšikov presviedčajú výrokom Einsteina:

Ak myšlienka od začiatku nevyzerá šialene, nemá nádej.

My doplníme, že ak niečo od začiatku vyzerá ako šialenosť, niekedy je to preto, že ide o nezmysel. Netvrdíme, že je Hushme zaručene zlý nápad, no hneď si vieme predstaviť niekoľko prekážok v jeho fungovaní v praxi …

Peter Vnuk

Zdroj: Kickstarter, Indiegogo, gethushme.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár