BML GameGod Bruiser headset – recenzia

Ultraľahký štýlový headset s výborným zvukom a za dobrú cenu

Dizajn headsetu GameGod Bruiser oživuje kombinácia čiernej a krikľavo oranžovej farby. Výrobca farby skombinoval vkusne, produkt rozhodne nepôsobí lacno. Celkový dojem je dynamický a nápis GameGod možno niektorým majiteľom modelu trošku pošteklí aj ego. 🙂

Vzhľad a dizajn

Slúchadlá sú výhradne plastové a zrejme aj vďaka tomu majú veľmi nízku hmotnosť. Napriek tomu, že nie sú malé a sú typu over-ear, udržíte ich aj v dvoch prstoch, a to už je čo povedať.

BML GameGod Bruiser 02

Komfort je na vysokej úrovni, pretože kombinácia mäkkej výstielky náušníkov a stredne silný prítlak k hlave sú ideálna kombinácia s už spomenutou nízkou hmotnosťou. Mostík je vystlaný prijateľne, aj keď hrubšia vrstva peny by prispela k ešte vyššej úrovni pohodlia.

BML GameGod Bruiser 03

Na ľavom náušníku nájdete flexibilný mikrofón, ktorý sa môže pochváliť rozsahom od 50Hz do 10kHz, takže vám vaši spoluhráči nebudú môcť tvrdiť, že nerozumeli čo vravíte. Mikrofón sa dá sklápať, pričom kĺb, ktorý ho drží sa pohybuje skokovo. V praxi ho to spevňuje keby ste si doň napríklad nechtiac brnkli rukou v zápale boja.

BML GameGod Bruiser 01

Výrobca vybavil model GameGod Bruiser dlhým, vyše dvojmetrovým káblom, ktorý je chránený textilným opletením a skrášlený kombináciou čiernej a oranžovej v súlade s celkovým dizajnom headsetu. Páči sa nám tiež ovládač in-line, ktorý je umiestnený v správnej výške na kábli. Dobre sa preto hľadá rukou popri hraní.

BML GameGod Bruiser 05

Obsahuje koliesko na nastavovanie hlasitosti slúchadiel, ktoré upravuje hlasitosť jemne a plynulo. Jediná nedokonalosť, na ktorú sme narazili je nelogickosť tohto kolieska. Hlasitosť sa pridáva smerom nadol a znižuje smerom nahor k uchu používateľa. Treba si na to chvíľku zvykať.

BML GameGod Bruiser 04

Okrem kolieska na hlasitosť tu svoje miesto našiel tiež vypínač mikrofónu. Je dostatočne veľký, zdrsnený a nemáme proti nemu žiadne výhrady. Keď si pri hraní potrebujete odbehnúť, hľadá sa ľahko. Kábel headsetu je zakončený pozlátenými rozdelenými konektormi jack, takže pripojíte aj zariadenia, ktoré majú dva separované porty na slúchadlá a mikrofón.

BML GameGod Bruiser 06

Ako znie GameGod Bruiser?

Skvelá správa je, že aj náročné ucho bude spokojné s čistotou prejavu slúchadiel. Cítiť jemné naladenie smerom do basových frekvencií, no tak je to pri hernom headsete správne. Vďaka tomu je pocit z hier o čosi akčnejší. Navyše si dovolíme tvrdiť, že továrenské naladenie zvukovej charakteristiky vyhovuje aj hudobnému fanúšikovi. Hlavne ak sa zameriavate na žánre, ktoré sú viac basovo orientované. Stredy a výšky však nie sú vôbec ochudobnené.

BML GameGod Bruiser 08

Maximálna dosiahnuteľná hlasitosť je dostatočne vysoká a oceňujeme, že slúchadlá neskĺznu do skreslenia ani pri najvyššom nastavení, ktoré je len ťažko únosné, ak si nechcete poškodiť sluch. Znamená to, že z pohľadu zvuku nemáme modelu čo vytknúť. Nastavovací softvér s ekvalizérom by bol príjemný bonus, no akosi sme ho vôbec nepotrebovali.

BML GameGod Bruiser 09

Verdikt GameGod Bruiser

Značka BML je možno pre niekoho menej známa, no rozhodne stojí za to si ju všímať. Skratka BML znamená Better-More-Louder (lepšie-viac-hlasnejšie). Súhlasíme. Model GameGod Bruiser na nás veľmi silno zapôsobil. Kombinácia kvalitného čistého zvuku s ultraľahkou konštrukciou a štýlovým dizajnom sa v tejto cenovej kategórii tak ľahko nevidí. Výrobcovi by sme vytkli iba nelogické obrátené ovládanie hlasitosti a výstelka mostíka mohla byť o čosi hrubšia, no inak sme s modelom vysoko spokojní a odporúčame ho nielen vášnivému hráčovi, ale aj fanúšikovi hudby zameranej na basovú zložku zvukového spektra. Skvelá cena je tá povestná čerešnička na torte.

Hodnotenie: 94%

201709_06_TopHern8Headset_sk

Plusy:

  • ultraľahké vyhotovenie
  • štýlový dynamický dizajn
  • sklápateľný flexibilný mikrofón
  • čistý kvalitný zvuk
  • dlhý kábel s in-line ovládačom
  • výborný pomer ceny a kvality

Mínusy:

  • nelogické ovládanie hlasitosti

Parametre: 40mm meniče, rozsah 20Hz-22kHz, citlivosť 98 ±3 dB, kábel 240cm opletený, hmotnosť 250g, konektor 2x jack 3,5mm, mikrofón 50Hz-10kHz

Cena: 35 EUR

Zapožičal: BML

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár