BML GameGod Rusher headset recenzia

Za málo peňazí veľa muziky

Nedávno sme vám predstavili model od BML s názvom GameGod Bruiser. Jeho rodný brat GameGod Rusher loví v podobných vodách s dobrým pomerom ceny a úžitku, no predsa je iný.

VZHĽAD A KONŠTRUKCIA

Dizajn poňal výrobca trochu netradične a headset pôsobí akýmsi industriálnym dojmom. Prispieva k tomu aj motív na oboch stranách, ktorý vyzerá ako napodobnenina dosky plošných spojov. Je to zaujímavé a celkom sa nám takéto spestrenie vzhľadu páči.

GameGod Rusher konštrukcia

Mikrofón, umiestnený na ľavom náušníku, sa posúva plynulo a kladie pritom dosť veľký odpor. Nie je ohybný, ale fixovaný, čo je tak trochu škoda. Pri zmene jeho polohy totiž musíte druhou rukou pridržať celú konštrukciu headsetu, a to nie je práve pohodlné. Vyhotovenie je čisto plastové, čo zjavne prispieva k nízkej celkovej hmotnosti.

Ani po pár hodinách hrania necítite, že máte Rusher na hlave.

GameGod Rusher mostík

Mostík je vystlaný príjemne, no výstelka náušníkov mohla byť o čosi mäkšia. Prítlak k hlave používateľa nie je veľmi silný, no napriek tomu slúchadlá na hlave sedia dobre a vôbec nemajú tendenciu spadnúť. Budete preto spokojní aj v prípade, že v hernom opojení často robíte prudké pohyby hlavou. Slúchadlá držia, nespadnú.

GameGod Rusher mikrofón

Zaujímavá je aj povrchová úprava konštrukcie. Plasty sú kompletne pokryté čiernou gumou, vďaka čomu sú zdrsnené a v rukách sa nešmýkajú.

GameGod Rusher ovládač

Kábel je opletený, svoju ochranu teda má. V správnej výške je na ňom umiestnený ovládač typu in-line. Aj v tme ho veľmi ľahko nájdete, dobre sadne do ruky a obsahuje otočný regulátor hlasitosti. Ten má svoje klady – reguluje plynulo a je dobre prístupný. Zápor je v tom, že je obojstranný. To znamená, že koliesko trčí z oboch strán ovládača a nikdy neviete, ako je otočené. Takže vždy si musíte najskôr vyskúšať, či hlasitosť znižujete, alebo zvyšujete smerom hore či dolu. Žiadna tragédia, no je to trochu nepraktické.

GameGod Rusher konektory
Kábel počíta so zariadeniami, ktoré oddeľujú konektor na mikrofón a slúchadlá.

Na ovládači nie je umiestnený žiadny vypínač na stlmenie mikrofónu, čo považujeme za jednoznačnú nevýhodu.

Ako znie GameGod Rusher?

Továrenské naladenie zvukovej charakteristiky je neutrálne. Na slúchadlách necítiť, že sú určené do herného prostredia, keďže nepodsúvajú poslucháčovi zvýraznené basy. V prípade, že radi a často počúvate hudbu, ktorej by výrazné basy nesvedčali, alebo prosto nemáte radi prehustené basové pásmo, môžete to považovať za výhodu. Zvuku mierne chýba istá plnosť, kvalita je však dobrá a reprodukcia je čistá.

GameGod Rusher náušníky

Škoda, že sa pri vyšších hlasitostiach objaví mierne skreslenie. Našťastie, je to až na úrovni približne 80% a viac, kam neodporúčame zachádzať. Maximálna hlasitosť je totiž viac ako dostatočná, Rusher môže do vášho ucha šepkať i kričať, takže si hry vychutnáte v plnej dynamike.

Verdikt GameGod Rusher

BML GameGod Rusher je veľmi ľahký headset, ktorý osloví dobrým zvukom a kompaktnosťou. Meniče sú štvorcentimetrové, vďaka čomu sú náušníky o čosi menšie ako u bežných, o centimeter väčších. Páčil sa nám príjemne vystlaný mostík, dobré odhlučnenie a netradičný dizajn. Nedostatky sme objavili v skreslení pri vysokých hlasitostiach, mikrofónu chýba vypínač a náušníky by mohli byť mäkšie. Celkovo je však pomer získanej hodnoty a kúpnej ceny pri tomto headsete dobrý a oceniť by ho mali aj stredne nároční hráči.

Hodnotenie: 84%

Klady:

  • ľahká kompaktná konštrukcia
  • príjemná protišmyková povrchová úprava
  • zaujímavý netradičný dizajn
  • dynamický a čistý zvukový prejav
  • dobrý komfort
  • slušné odhlučnenie
  • dobre umiestnený aj tvarovaný ovládač in-line
  • dobrý pomer ceny, kvality a úžitku

Zápory:

  • skreslenie pri vysokej hlasitosti
  • mätúca obojstranná regulácia hlasitosti
  • trochu tvrdá výstelka náušníkov
  • ovládaču in-line chýba vypínač mikrofónu

Parametre: 40mm meniče, rozsah 20Hz-22kHz, citlivosť 109 ±3 dB, kábel 200cm opletený, hmotnosť 220g, konektor 2x jack 3,5mm, mikrofón fixný

Cena: 19 EUR

Zapožičal: BML

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár