HTC chystá VR headset s názvom Vive Eclipse. Alebo Vive Focus?

Po veľkom úspechu HTC Vive firma nespí na vavrínoch a nedávne zaregistrovanie ochrannej známky nového modelu na Novom Zélande neušlo pozornosti médií.

Podrobnosti uvedené v dokumentoch k ochrannej známke však bohužiaľ nešpecifikujú podrobnosti, a tak možno iba špekulovať. Zmienky o smartfónoch a prenosných počítačoch by naznačovali univerzálnu platformu. Vieme, že HTC na modeli spolupracuje s Google a je pravdepodobné, že sa podrobnosti dozvieme ešte do konca tohto roka.

htc-vive-eclipse

V žiadosti o udelenie ochrannej známky sa síce spomínajú smartfóny, no indície naznačujú, že by malo ísť o standalone headset, ktorý bude mať všetku svoju výpočtovú silu vstavanú, a tak by nemal smartfón potrebovať. Je možné, že HTC bude na európskom a americkom trhu umiestňovať headset s názvom Vive Focus, ktorý bol ohlásený v septembri a Vive Eclipse bude určený len pre Nový Zéland a Austráliu. Bol by to trochu netradičný ťah, dať jednému headsetu dva názvy, no možné to je.

Sledujte náš web, Instagram aj FB fanpage a keď budeme vedieť viac, dozviete sa viac aj vy. 😉

Nastavte si nás na Facebooku na odoberanie noviniek, aby vám informácie neunikli v novom, rozdelenom feede. O čom točíme? O tomto.

Peter Vnuk

Zdroj: vrfocus.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár