HP odkúpilo divíziu tlačiarní Samsung

HP Samsung

Spoločnosť HP Inc. oznámila, že oficiálne dokončila akvizíciu tlačiarní firmy Samsung Electronics Co., Ltd. Hodnota tejto transakcie predstavuje 1,05 miliardy amerických dolárov.

HP sa týmto spojením otvárajú nové príležitosti na trhu podnikových A3 tlačiarní, ktorý v súčasnosti dosahuje hodnotu 55 miliárd dolárov. Posilní aj svoju vedúcu pozíciu v oblasti A4 laserových tlačových riešení. Ťažiť môže z duševného vlastníctva Samsungu, ktorý do spojenia oboch spoločností priniesol viac ako 6500 patentov a takmer 1300 výskumníkov a technikov. Tí majú cenné skúsenosti s laserovými technológiami, zobrazovacou elektronikou, zásobovaním a príslušenstvom.

Na základe dohody Samsung investuje do HP 100 až 300 miliónov dolárov formou nákupov akcií na voľnom trhu.

Peter Vnuk

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár