BML S7 – externý bluetooth reproduktor recenzia

BML S7 front

Na poli prenosných bluetooth reproduktorov je veľká konkurencia. Sú šikovné a hodia sa mnohým ľuďom. Dnes sme sa pozreli na zúbky BML S7 s decentným dizajnom, zabudovaným rádiom a budíkom.

BML S7 celkový pohľad

Dizajn a funkcie BML S7

Z pohľadu dizajnu sa prístroj nijako zvlášť neodlišuje od štandardu. Konštrukcia je v tvare kvádra, ovládanie je umiestnené v hornej časti a farba je sivá so strieborným orámovaním prednej mriežky. Celok pôsobí seriózne a osloví aj staršie vekové kategórie. Napájanie sa aktivuje prepínačom v zadnej časti, kde sú umiestnené všetky porty.

BML S7 porty

Tlačidlá v hornej časti sú označené jasne. Možno by ste sa čudovali, ale nie je to samozrejmosť. Tlačidlo na riadenie prehrávania má tiež sekundárny význam pri použití v úlohe sady handsfree.

Pokiaľ si BML S7 prepojíte s mobilom, stlačením tlačidla na reproduktore môžete prijímať hovory. Mikrofón je zabudovaný, takže môžete hovoriť priamo na zariadenie, mobil nepotrebujete. Môže byť od vás až do 15 metrov.

BML S7 ovládanie

Okrem toho je tu tlačidlo na prepínanie režimov, skladieb a na zmenu hlasitosti. Čiže všetko potrebné. Preskakovanie skladieb funguje v režime prehrávania hudby z karty microSD, ktorej port nájdete v zadnej časti zariadenia. Vďaka portu USB môžete ako zdroj použiť tiež flešku (kľúč USB).

Alfanumerický displej so znakmi jantárovej farby výrobca skryl šikovne v hornej časti prednej mriežky. Vďaka tomu je pri vypnutom reproduktore neviditeľný. Keď ho zapnete, zobrazuje presný čas. Jednoduché, no praktické. Napríklad ak si reproduktor umiestnite na nočný stolík, máte z neho zároveň hodiny.

BML S7 displej

Zabudované rádio a budík? To je netypické

Na nočnom stolíku sa uchytí tiež ako budík. Škoda, že si presný čas nedokáže prevziať z mobilu, ten musíte nastaviť ručne. Nie je to však nejaká veľká starosť, stačí ho nastaviť raz a pokiaľ vstávate každý deň v tom istom čase, budík môže byť tiež nastavený raz.

Keby ste sa chceli budiť na svoju obľúbenú skladbu, na karte SD stačí vytvoriť zložku Alarm, do ktorej umiestnite príslušnú MP3 a budík vás bude budiť touto melódiou.

Ešte viac prekvapí zabudované rádio, ktoré takéto reproduktory nezvyknú mať. Vďaka akumulátoru máte zrazu prenosné rádio, ktoré sa ovláda pomerne jednoducho a obsahuje aj automatické naladenie a zapamätanie dostupných staníc. Ako anténu pri tom využíva pripojený kábel, ktorý inak slúži na pripojenie k PC. Elektronika je dosť citlivá, takže zachytí aj stanice so slabším signálom.

BML S7 kábel

Ako sme práve naznačili, okrem bezdrôtového prepojenia pomocou bluetooth je tu možnosť linkového vstupu cez jack alebo USB.

Kvalita zvuku BML S7

Zvuková charakteristika bude vyhovovať použitiu v úlohe rádia, ale nebráni ani využívaniu ako kvázi reprosústavy pre PC či notebook. Stredné a vyššie frekvencie sú na tom dobre. Slabšie je to v oblasti basov. Ak očakávate hlboké basy, tie tú nenájdete, no s ohľadom na cenovku by to bolo prekvapenie.

BML S7 celkový pohľad 01

Poteší vysoká dosiahnuteľná hlasitosť. Párty s BML S7 neozvučíte, ale pre menšiu spoločnosť by to stačilo. Skreslenie pri vyšších hlasitostiach tu je a celkovo by sme zvuk nazvali dobrým, no priemerným. Vhodným na použitie, na ktoré je reproduktor zamýšľaný. Je teda univerzálny, zvládne hudbu aj filmy, no nečakajte zázraky.

Pochváliť musíme príjemný a dobre počuteľný efekt stereo, takže sa netreba obávať, že by bol zvuk ochudobnený na úroveň mono.

Verdikt BML S7

Reproduktor poteší hlavne mimoriadne širokou paletou funkcií, z ktorých sa nám najviac páčilo zabudované rádio a budenie vlastnou skladbou. V podstate mu nič nechýba a má všetky funkcie a porty, ktoré by ste mohli potrebovať. K zdroju zvuku ho pripojíte káblom aj cez bluetooth, ovládanie je prehľadné a funkcia hodín završuje vhodnosť umiestnenia na nočný stolík. Rezerva je v 6 hodinovej výdrži na batériu, ktorú má konkurencia spravidla o dosť vyššiu. Zlepšenie by bolo potrebné aj v oblasti kvality zvuku. Tá je dobrá, no priemerná a zjavná rezerva je v oblasti basov. Na to si však zrejme budúci majiteľ BML S7 ani nepotrpí a priaznivá cena presvedčí, že jej pomer so získaným úžitkom je skvelý.

Hodnotenie: 88%

Klady:

  • seriózny vzhľad
  • bohatá zásoba funkcií
  • všetky potrebné porty
  • podpora kariet micro SD
  • budík a rádio
  • výborný pomer ceny a úžitku
  • praktický displej vpredu
  • dobre počuteľný efekt stereo

Zápory:

  • iba priemerná kvalita zvuku
  • skreslenie pri vyššej hlasitosti
  • batéria do 6 hodín

Parametre: bluetooth 3.0, výkon 10W, doba prehrávania do 6 hodín, dosah do 15m, rozmery 22 x 7 x 7 cm, displej LED alfanumerický, porty jack 3,5mm, micro USB, micro SD, USB

Cena: 35 EUR

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť BML.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár