HP Omen 1100 recenzia klávesnice

Omen 1100

Do redakcie sme od spoločnosti HP dostali kompletnú výbavu radu Omen pre hráča. Postupne vám predstavujeme jej jednotlivé prvky. Už sme si povedali o notebooku Omen by HP 17, myši Omen 600 s podložkami, slúchadlách Omen 800 a napokon sa pozrieme na hernú klávesnicu Omen by HP Keyboard 1100, skrátene Omen 1100.

Vyhotovenie a dizajn

Ide o mechanický káblový model. Určený je, ako sme už naznačili, pre hráčov a tomu nasvedčuje aj tvarovanie klávesnice. Nie je plochá, ale vďaka tvarovaniu klávesov je v strednej časti jemne prehnutá. To je pri hraní príjemné a možno to oceniť aj pri tvorbe textu.

Omen 1100 celkový pohľad

Konštrukcia je plastová, no elegantná. Je olemovaná červeným pásom, v zadnej časti lesklá a oceňujeme jej precízne vyhotovenie. Vidno, že si výrobca dal záležať na kvalite a životnosti produktu.

Omen 1100 detail

Popisy klávesov neobsahujú slovenčinu, takže ak sa bez nich nezaobídete, budú vám chýbať. Podsvietenie je červené a jednostupňové. Prijali by sme nastavenie viacerých stupňov, aj s prihliadnutím na cenovú kategóriu klávesnice. Pozitívne hodnotíme podsvietenie kombinácie WASD bielou farbou, klávesy sú pritom červené a celá kombinácia pôsobí štýlovo.

Omen 1100 a myš Omen 600

Spínače v Omen 1100

Zaujímavé je, že spínače klávesov sú obnažené, čo prispieva k hlučnosti klávesnice. Tá je naozaj veľká a považujeme ju za najväčšiu nevýhodu modelu. Áno, mechanické varianty bývajú vždy hlučné, no Omen 1100 je znesiteľná len ak použijete slúchadlá a pustíte si nejakú hudbu, či “vypeckujete” zvuky v hre.

Klávesy obsahujú modré spínače, ktoré majú životnosť až 50 miliónov stlačení.

Omen 1100 detail 01

Verdikt Omen 1100

Klávesnica je vhodný doplnok do hráčskej výbavy od HP radu Omen. Dizajn je jednoduchý, vkusný a mechanické spínače s dlhou životnosťou sa isto osvedčia na pár rokov. Na druhej strane ich hlučnosť je vysoká, podsvietenie iba jednostupňové a v porovnaní s konkurenciou máme pocit, že Omen 1100 nie je výbavou a funkčnosťou natoľko bohatá, aby sa mohla pýšiť členstvom vo svojej cenovej kategórii. Napríklad funkciu anti-ghosting majú aj výrazne lacnejšie klávesnice. Pokiaľ ste však verní radu Omen a dôležitá je pre vás životnosť, kvalita vyhotovenia a príťažlivý dizajn, kúpou modelu nešliapnete vedľa. Isto bude dlho slúžiť a v balení nájdete aj nálepku s logom Omen. 🙂

Hodnotenie: 76%

Klady:

  • kvalitné vyshotovenie
  • elegantný dizajn
  • modré spínače s dlhou životnosťou
  • oddelené podsvietenie WASD
  • mierne prehnutie kvôli ergonómii
  • anti-ghosting
  • dostatočne dlhý kábel

Zápory:

  • výrazná hlučnosť
  • iba jednostupňové podsvietenie
  • pomer ceny a úžitku
  • absencia slovenských popisov klávesov

Parametre: káblová herná klávesnica, USB kábel 180cm, 450 x 150 x 39,5 mm, 1kg, anti-ghosting

Cena: 91 EUR

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť HP.

Peter Vnuk

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár