Plochá Zem. Stúpenci tejto myšlienky mali svoju konferenciu

Plochá Zem

 

Písal sa 9. November 2017, kedy stúpenci idey plochej Zeme usporiadali svoju prvú konferenciu. Áno, bola ešte absurdnejšia, ako ste si mysleli.

Na konferenciu, ktorá sa konala v Raleigh, v Severnej Amerike, priletelo okolo 400 ľudí z rôznych kútov sveta. Konferencia zahŕňala rozhovory viacerých teoretikov o pozoruhodných konšpiráciach o plochosti zeme. Niektoré dokonca s dojímavými titulmi ako “NASA a iné kozmické klamstvá” a “Zobúdzanie sa do známych klamstiev”. Aby ste sa mohli zúčastniť , museli ste si kúpiť vstupenku, ktorej cena sa pohybovala medzi sumou 109 až 249 dolárov.

Aj keď vieme to, čo je všeobecne známe, že Zem nie je plochá, ostatní možno len potrebujú mať pocit, že niekam patria. Nemusíme ich teda nutne odsudzovať za to, že majú takéto stretnutia. V rozhovore pre BBC napríklad jeden účastník povedal, že by rád spoznal podobne zmýšľajúcich ľudí.

Plochá Zem? Ehmm… OK…

Bolo by fajn, keby táto teória zostala iba v debatách malých konferencí. No v poslednej dobe čoraz viac športovcov, hudobníkov a iných známych ľudí začína podporovať túto teóriu, čo nie je prospešné hlavne pre mladšiu generáciu.

Ako čerešnička na torte sa k nám dostali dokonca videá z niektorých rozhovorov, ktoré su jednoducho čisté bláznovstvo. Celá kauza je svojim spôsobom naozaj zaujímavá, a keby som mala možnosť, určite by som sa konferencie zúčastnila.

Zdroj: iflscience.com

Sára Juricová

O autorovi

Sára Noe
Sára Noe
Profesionálne sa venuje brušným tancom už 11 rokov. Rada sleduje najnovšie vychytávky a jej záľubou je herné príslušentsvo a hry. Okrem lásky k nim sa tiež venuje amatérskemu cosplayingu a miluje analógové fotoaparáty.

Pridaj komentár