Razer Thresher 7.1 recenzia na herný headset

Razer Thresher titulka 01

Svet herných slúchadiel je mimoriadne bohatý. Množstvo modelov rôznej kvality a hodnoty útočí na vaše uši a oči. Razer Thresher 7.1 sa však na nič nehrá. Dáva vám najavo, že je prémiový a nemieni sa o ničom dohadovať.

Sebavedomo sa drží overeného dizajnu, ktorý Razer pre headsety má. Môže vám preto pripomenúť napríklad výborný starší model Man O’War. V skutočnosti je však iný.

Razer Thresher 7.1 celkový pohľad

Dizajn a vzhľad Razer Thresher

Kovom spevnený mostík patrí do kategórii tých, ktoré vás neotravujú, keďže sa vás nedotýkajú. O dotyk s hlavou sa stará pohyblivá časť, ktorá sa pružne prispôsobí vašej hlave. Nie je nejako zvlášť mäkko vyplnená, no napriek tomu úplne pohodlná.

Razer Thresher 7.1 mostík

O náušníkoch môžeme tvrdiť čosi iné. Ich koženkou pokrytá výplň je mimoriadne hrubá a navodzuje veľmi príjemné pocity. Navyše – toto sme videli pri headsete prvýkrát – výplň je prispôsobená používateľom okuliarov. Časť z nej, kde by mali byť straničky okuliarov je prosto tvarovo prispôsobená tejto možnosti.

Razer Thresher 7.1 výplň

Konštrukcia je ľahká a keďže ide o bezdrôtový model, mix všetkých spomínaných aspektov spôsobuje mimoriadne vysokú úroveň komfortu.

Slúchadlá môžete mať na ušiach pokojne aj celé hodiny a nič sa nestane. Žiadna únava, žiadne tlačenie, všetko je ako má byť. Užívate si hudbu, hry či hudbu v hrách, to už je na vás. 🙂

Razer Thresher 7.1 konštrukcia
Hmotnosť je vzhľadom na rozmery úplne v pohode. Nie, nemám nijako zvlášť svalnatý malíček. 🙂

Na komunikáciu s PC používa Razer Thresher rádiový vysielač veľkosti USB kľúča. Je vybavený farebnou informačnou LED a mohol byť trochu menší. Najmä pri notebookoch by bol praktickejší rozmer nano.

Razer Thresher 7.1 vysielač
Asi si všimnete, že súčasťou balenia je aj optický kábel na pripojenie k PS4.

Spomenieme aj odhlučnenie. Je na dobrej úrovni, no neohluší vás celkom. Tlmí zvuky natoľko, aby ste sa mohli sústrediť, ale nie natoľko, aby ste nepočuli celkom nič.

Ovládanie a mikrofón

Mikrofón je všesmerový, zasúvateľný do ľavého náušníka a na svojom konci má umiestnenú LED. Pokiaľ ho umlčíte, LEDka svieti na červeno.

Razer Thresher 7.1 mikrofón

Razer Thresher je headset určený primárne na použitie s hernými konzolami, takže sa drží úplnej jednoduchosti ovládania. S tým súvisí rozmiestnenie ovládacích prvkov. Sú stručné a pritom praktické. Na ľavom náušníku nájdete vzadu koliesko na ovládanie hlasitosti mikrofónu a kúsok nad ním tlačidlo na aktiváciu napájania slúchadiel.

Razer Thresher 7.1 ovládanie vľavo

Pravý náušník má rovnaké koliesko na zmenu hlasitosti slúchadiel. Umlčanie reprodukcie či mikrofónu sa vykonáva stlačením týchto koliesok. Aké jednoduché … To je všetko, okrem informačnej LED na indikáciu nabíjania či úrovne nabitia batérie a nabíjacieho portu micro USB na konštrukcii nenájdete nič iné.

Razer Thresher 7.1 ovládanie vpravo
Toto koliesko na hlasitosť mohlo byť o niečo citlivejšie.

Práve k ovládaniu máme jednu výhradu. Koliesko má nízku citlivosť, takže jeho pohybovaním meníte hlasitosť veľmi jemne. Niekomu to možno bude vyhovovať, no znamená to, že si želanú hlasitosť budete nastavovať o kvapku dlhšie, ako by mohlo byť nutné.

Zvuková charakteristika a modelové varianty

Naladenie zvuku nás trochu prekvapilo. Príjemne. Čakali sme totiž tlak na basové frekvencie a nič také sa nekoná. Razer Thresher má široký frekvenčný rozsah a výrobca mu dal do vienka veľmi vyvážený zvuk.

Nájdete tu hlboké basy, ktoré sú reprodukované mäkko, bez nejakej agresivity. Nechýbajú ani krásne počuteľné stredy a mimoriadne ostré výšky.

Ale naozaj mimoriadne, keďže headset je schopný reprodukcie ďaleko za možnosťami ľudského ucha. Nejakých 20kHz, ktoré bývajú pre iné headsety už horná hranica sú preň hračka.

Razer Thresher 7.1 celkový pohľad 01

Po neutrálnom naladení výrobca siahol zrejme z dôvodu určenia na použitie s konzolami, ktoré nie sú schopné použiť nejaký nastavovací softvér. Okrem zvukovej charakteristiky si nezmeníte ani podsvietenie loga Razer na náušníkoch. Je modré a hotovo. Subjektívne sa nám takéto riešenie páči, podsvietenie typu RGB nemusí mať každý headset.

Razer Thresher 7.1 mikrofón 01
Po strate signálu začnú logá na náušníkoch zhasínať, slúchadlá pravidelne pípajú a po chvíli sa headset sám vypne.

Model má niekoľko variantov. Nami testovaný Razer Thresher 7.1 for PS4 & PC a Razer Thresher Ultimate for PS4 and PC majú modré podsvietenie. Varianty pre Xbox One sú zelené. Týka sa to podsvietenia a plastov okolo náušníkov. Varianty Ultimate majú navyše stojan so zabudovaným vysielačom a Razer Thresher Tournament Edition je káblový headset pre profesionálov e-športu.

Razer Thresher modelový rad

Slúchadlá obsahujú tiež prednastavený priestorový zvuk Dolby Surround a Headphone. Režim pri testovanom variante slúchadiel nie je vypínateľný, no vôbec nám to nevadilo. Nenásilne nastavený priestorový efekt je príjemný a praktický v hrách, aj pri počúvaní hudby a sledovaní filmov.

Razer Thresher 7.1 balenie
Výdrž 16 hodín pre niekoho môže znamenať aj 4 dni či viac bez nabíjania.

Za slabinu považujeme pomerne slabý dosah USB vysielača. Domnievame sa, že variant Ultimate bude na tom o čosi lepšie. Dosah je síce slušných 12 metrov, ale len bez prekážky v ceste. Pokiaľ sa medzi headset a vysielač dostane jedna či viac stien, dosah sa skráti približne na 4 až 5 metrov.

Výdrž v prevádzke na batériu do 16 hodín je super, asi aj najväčšiemu maniakovi to vystačí minimálne na dva dni. Nabíjanie síce trvá až 4 hodiny, no počas toho sa dajú slúchadlá používať, kábel je dostatočne dlhý.

Verdikt Razer Thresher 7.1 for PS4 & PC

Razer Thresher je model, ktorý stavil na jednoduchosť používania. Poskytne vám vysoký komfort a neobťažuje so žiadnym nastavovaním, pretože jeho vyvážená zvuková charakteristika vyhovuje všetkým oblastiam použitia. Boli sme až prekvapení, ako dobre to funguje. Mimoriadne široké spektrum zvukových frekvencií je veľká výhoda, vďaka ktorej si vychutnáte hlboké basy a výšky ostré ako žiletka. Celkom spokojní sme neboli s nastavovaním hlasitosti a USB vysielaču by prospel širší dosah. Ani jedno z toho však nie je príliš vážna vec. Celkovo teda Thresher odporúčame nielen na použitie v hrách. V podstate nezáleží na variante modelu, ktorý si zvolíte. V zásadných veciach sú identické a líšia sa iba v detailoch. Oceňujeme, že variant bez stojana je výrazne lacnejší a vošiel sa do cenovej hranice pod 200 eur (v e-shope výrobcu).

Hodnotenie: 94%

Ocenenie TechGuru.sk TOP herný headset

 

Výhody:

  • ľahká konštrukcia
  • maximálny komfort
  • dobré odhlučnenie
  • robustná odolná konštrukcia
  • úplná jednoduchosť ovládania
  • vyvážený zvuk
  • široký frekvenčný rozsah
  • dobrá výdrž batérie
  • na pomery značky prijateľná cena

Nevýhody:

  • málo citlivé koliesko hlasitosti
  • slabší dosah vysielača

Parametre: bezdrôtový herný headset over-ear, zvuk 7.1 Dolby Surround, 50mm meniče, impedancia 32Ω pri 1kHz, rozsah 12 Hz – 28 000 Hz, mikrofón zasúvateľný všesmerový, pripojenie USB vysielačom 2,4GHz rádio, ochrana proti tlaku na okuliare, Dolby Headphone, dosah do 12m, hmotnosť 408g, 196 mm x 214 mm x 104,8 mm, výdrž batérie do 16 hodín, nabíjanie 4 hodiny

Cena: 169,99 EUR (testovaný model Razer Thresher 7.1 for PS4 & PC)

Produkt na recenziu zapožičala spoločnosť Razer.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár