Prieskumník na Facebooku končí!

Prieskumník na Facebooku končí 02

Niektorým používateľom sa rozdelený news feed páčil, no väčšina určite privíta túto správu s nadšením. Prieskumník na Facebooku končí!

Včera to oficiálne vyhlásil Adam Mosseri, šéf sekcie news feedu. Facebook neustále skúša nové funkcie, zmeny dizajnu, aj zmeny v hodnotení príspevkov. Niektoré zmeny sa iba nenápadne uchytili, niektoré boli prijaté s nadšením a niektoré vyvolali až odpor používateľov.

Do tejto kategórie patrí news feed rozdelený na Novinky a Prieskumníka. Podrobnejšie sme tému rozobrali v tomto článku v októbri 2017.

Prieskumník na Facebooku končí

Ľudia dali Facebooku jasný signál – nechcú rozdelený news feed. Pôvodne si zástupcovia Facebooku mysleli, že sa týmto spôsobom dostaneme bližšie k priateľom a rodine, resp. obsahu, ktorý zdieľajú. Zvláštne, že napriek silnému prvotnému odporu to trvalo takmer pol roka, kým spoločnosť pochopila, že toto nie je to, čo ľudia chcú.

Používatelia v prieskumoch potvrdili, že sa v novom usporiadaní oveľa ťažšie dostávajú k novým informáciám, a že Facebook v súvislosti so zmenou nekomunikoval iba nedostatočne. V tomto smere sa spoločnosť sľubuje zlepšiť.

Super, Prieskumník na Facebooku končí, ale kedy?

Podľa oficiálnej správy by zmena, resp. návrat k pôvodnému systému, mal nastať ešte v tomto týždni. Príspevky od značiek, obchodov, osobností a médií sa teda vrátia späť do základného news feedu a budete ich mať zaradené medzi novinkami a príspevkami od priateľov.

Všimli ste si už nejaké zmeny? My sme zaznamenali zvláštne správanie sa sekcie Novinky už pred štyrmi až piatimi dňami. Zmena teda zrejme už prebieha, no postupne, ako vždy.

Zdroj: Facebook

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár