Archos: nové smartfóny, elektro-kolobežka a krypto-peňaženka

Archos Core 55S

ARCHOS, priekopník v oblasti spotrebnej elektroniky, pokračuje v inovácii a revolúcii na trhu spotrebnej elektroniky. Okrem iného bol francúzsky výrobca známy s úspešným s MP3 HDD prehrávačom v roku 2000, multimediálnym prehrávačom v roku 2003, tabletmi Google Android v roku 2009, pripojeným SmartHome v roku 2014 a PicoWAN, prvou sieťou spolupráce venovanou IO, v roku 2016.

ARCHOS dnes ponúka svoju vlastnú radu tabletov, smartfónov a pripojených objektov na celom svete. Taktiež predáva a distribuuje inovatívne produkty vysokej hodnoty spojené s trhmi s tabletmi a smartfónami: mestská mobilita, inteligentná zábava.

Používatelia hľadajú inteligentné telefóny so stále väčšími zobrazovacími plochami, v kompaktných telách pre pohodlné uchopenie a využívajú svoje obľúbené aktivity: on-line aplikácie, služby, fotografie, videá, sociálne siete. Uvedením modelov ARCHOS Core 55S, 57S a 60S sprístupňuje ARCHOS pre slovenských zákazníkov inteligentné telefóny s bezrámikovými displejmi, ktoré boli donedávna dostupné iba v cenových hladinách nad 500 €. Tri nové smartfóny od spoločnosti ARCHOS ponúkajú moderné displeje s pomerom strán 18: 9, zabudované do menších zariadení so všetkými potrebnými komponentmi, čipsetmi, kamerami a batériami. Modely budú prvý raz k dispozícii na MWC 2018, na slovenský trh prídu na jar 2018 v doporučených cenách 89,99 €, 99,99 € a 129,99 € vrátane dane s pridanej hodnoty.

ARCHOS Core 55S – S veľkosťou obrazovky 5,5 palca obsahuje štvorjadrový procesor s podporou 1 GB pamäte RAM a kapacitou 16 GB internej pamäte (interná pamäť sa môže rozšíriť pomocou karty Micro SD), dvoch kamier (8 MP vzadu a 2 MP vpredu), batéria s kapacitou 2300 mAh vydrží zákazníkovi celý deň.

ARCHOS Core 57S – S veľkosťou displeja 5,7 palca, ARCHOS Core 57S má elegantný 5,2-palcový a lesklý dizajn , štvorjadrový procesor s kapacitou 1 GB pamäte RAM a kapacitou 16 GB internej pamäte (interná pamäť sa môže rozšíriť pomocou karty Micro SD). Zahŕňa dve kamery (8 MP vzadu a 2 MP vpredu), batériu s kapacitou 2500 mAh.

ARCHOS Core 60S – S veľkosťou obrazovky 6 palcov vo formáte 5,5 palcov je model ARCHOS Core 60S vybavený displejom IPS HD +, vrátane technológie Full Lamination Black a 2,5 D zakrivenými okrajmi. Má štvorjadrový procesor s podporou 2 GB RAM a 16 GB vnútornej pamäťovej kapacity (rozšíriteľná o kartu Micro SD). Obsahuje 13 MP + 2 MP kamery na zadnej strane a 5 MP fotoaparát vpredu, batériu 3000 mAh, pre dlhšiu životnosť batérie ARCHOS Core S

ARCHOS nie je iba výrobca smartfónov

ARCHOS CiteeConnect – prvá elektrická kolobežka využívajúca Google Android OS. Obsahuje veľký riadiaci panel s  obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorý má funkcie smartfónu. Panel obsahuje štvorjadrový procesor, 1 GB pamäte RAM a 8 GB pamäte ROM. Zariadenie používa operačný systém Google Android 8 (“Oreo”). 5-palcový displej je chránený pred otrasmi a zlým počasím. Displej zobrazuje rýchlosť, prejdenú vzdialenosť a zostávajúcu úroveň batérie. Je pripojená do siete 3G, čím umožňuje užívateľovi prístup k aplikáciám a službám počas jazdy. Je vybavená ergonomickými rukoväťami a veľkými kolieskami (8,5 palca), ktoré sú odolné voči prerazeniu s  kotúčovou brzdou a inovatívnym zavesením nápravy.

ARCHOS CiteeConnectJej 250W motor a 36V batéria umožňujú v mestských oblastiach dojazd viac ako 25 kilometrov. Životnosť batérie je zvýšená o 15% vďaka systému rekuperácie energie, ktorý automaticky dobíja akumulátor pri každom brzdení. Batériu je možné nabíjať veľmi pohodlne prostredníctvom dokovacej stanice, ktorá je k dispozícii ako doplnok. Je vyrobená z hliníka. Používa veľké kolieska pre zabezpečenie väčšieho komfortu na cestách. Jednoduché ovládanie s tromi rýchlosťami, maximálna rýchlosť 22 až 25 km/h. Ponúka vynikajúcu úroveň bezpečnosti zo zadnou kotúčovou brzdou a reflexnými pásmi po stranách. Jej zrýchlenie a spomalenie je možné nastaviť na riadidlách. Hmotnosť kolobežky je menej ako 12 kg. Na displeji sa zobrazuje rýchlosť a zostávajúca úroveň batérie. Maximálna doporučená záťaž je do 100 kg.

Niečo pre ťažiarov kryptomien

ARCHOS Safe-T mini – dokonalá hardvérová peňaženka pre používateľov kryptomien, ktorá zabezpečuje ich digitálnu menu, umožňuje bezpečné ukladanie súkromných kľúčov a zabraňuje pokusom o krádež. Umožňuje jednoduchým spôsobom spravovať odosielanie a prijímanie mincí z iných peňaženiek. Vytvára a ukladá súkromný kľúč v peňaženke off-line a zabraňuje útočníkom k získaniu prístupu k súkromnému kľúču počas on-line pripojenia. Vykonáva všetky operácie kryptovania v zariadení off-line. Chráni obrazovku na zobrazenie informácií o transakcii tak, aby nechala držiteľa skontrolovať podrobnosti každej transakcii pred podpisom. Neexistuje žiaden spôsob, ako by hackeri mohli zmeniť transakcie bez povšimnutia majiteľa. ARCHOS Safe-T mini sa pripája k počítaču alebo mobilnému zariadeniu pomocou micro USB kábla. Softvér od výrobcu nainštalovaný na zariadení vyžaduje nastavenie PIN kódu, aby sa zabezpečilo, že k nemu pristupuje a používa ho iba majiteľ. Ak je hardvérová peňaženka rozbitá, stratená alebo odcudzená, majiteľ  má vďaka obnovovaciemu kľúču možnosť obnoviť zálohované dáta.
Archos Safe-T

Zdroj: TS

O autorovi

Klaudy Fabušová
Klaudy Fabušová
Jej hlavnou záľubou sú hry. Venuje sa im už od mala a denne nad nimi strávi niekoľko hodín. Rada sleduje novinky z oblasti technológií a hernej sféry.

1 Komentár

  1. Lea hovorí: Odpovedať

    podobnu kolobezku mam z motokolobeziek a je naozaj senzacna aj na jazdu na skoly aj do mesta a uzivam si ju rovnako ako jar (:

Pridaj komentár