Huawei predstavuje FreeBuds 4 – prvé bezdrôtové slúchadlá s adaptívnym potlačením okolitého hluku

Spoločnosť Huawei uvádza na slovenský trh svoje najnovšie True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth slúchadlá, Huawei FreeBuds 4. Nový prírastok do rodiny audio produktov Huawei prináša inováciu – adaptívne prispôsobenie ušiam (AEM) spolu s technológiou aktívneho potlačenia hluku (ANC).

V roku 2019 predstavil Huawei prvé otvorené (open-fit) slúchadlá s aktívnym potlačením hluku na svete. Huawei FreeBuds 3 ťažili z prvotriednej kvality zvuku v kombinácii s technológiou potlačenia okolitého hluku (Active Noise Cancelling, ANC). Po takmer dvoch rokoch nepretržitého výskumu a vývoja uvádza Huawei na trh nový model s vylepšenou technológiou.

Huawei FreeBuds 4 sú prvé slúchadlá so zabudovanou technológiou Adaptive Ear Matching (AEM). Tá dokáže inteligentnou detekciou tvaru uší určiť optimálne nastavenie potlačenia hluku individuálne pre každého používateľa. Výsledkom je pohodlné nosenie a výborné potlačenie hluku aj bez štupľovej konštrukcie.

Huawei predstavuje FreeBuds 4 - prvé bezdrôtové slúchadlá s adaptívnym potlačením okolitého hluku

Nové Huawei FreeBuds 4 sú vybavené duálnym mikrofónom, ktorý pomáha potlačiť šum z okolia s oveľa vyššou presnosťou. Ide vôbec o prvé kôstkové slúchadlá, ktoré používajú technológiu potlačenia hluku s dvoma mikrofónmi.

Vysoká kvalita basov

Huawei  FreeBuds 4 používajú kompozitnú membránu, vyrobenú z polyméru z tekutých kryštálov (Liquid Crystal Polymer, LCP), ktorá podporuje frekvenčný rozsah až 40 kHz a poskytuje kvalitu zvuku s vysokým rozlíšením. Navyše sú vybavené 14,3 mm dynamickým meničom, ktorý vytvára lepšie a pôsobivejšie basové zvuky.


Nech ti neunikne: Nová technológia od Huawei dokáže zachránit’ život


Pokiaľ ide o basový výkon, Huawei FreeBuds 4 majú zabudovaný inovovanú basovú trubicu, ktorá špeciálne utesňuje zvukovú dutinu v slúchadlách. V porovnaní s modelom FreeBuds 3 má lepšiu vzduchotesnosť a akustický tlak, čím sa objem basovej trubice zvyšuje o 15 %. Výsledkom je zosilnený rezonančný efekt a hlbší dojem z basov.

Až 22 hodín na jedno nabitie

Keď je funkcia ANC vypnutá, Huawei  FreeBuds 4 ponúkajú až 4 hodiny nepretržitého prehrávania hudby na jedno nabitie. S asistenciou nabíjacieho puzdra je to až 22 hodín nepretržitého prehrávania. V prípade, že je ANC zapnuté, môžete si užívať až 2,5 hodiny nepretržitého počúvania. Jedno 15 minútové nabitie zabezpečí až 2,5 hodiny prehrávania hudby.

Huawei predstavuje FreeBuds 4 - prvé bezdrôtové slúchadlá s adaptívnym potlačením okolitého hluku

Extrémne nízka hmotnosť

Pri vývoji nového modelu slúchadiel pracoval výrobca s 13 rôznymi verziami optimalizácie veľkosti. V porovnaní s predchodcom sú slúchadlá menšie a ľahšie – hmotnosť jedného slúchadla je iba 4,1 g a môžu sa pochváliť aj inovovaným zakrivením, aby lepšie sedeli v ušiach.


Tiež zaujímavé: Populárna hra My Talking Angela 2 prichádza do AppGallery


Nabíjacie puzdro má kompaktný elegantný tvar s priemerom 21,2 milimetrov a hmotnosťou iba 38 gramov. Po predchodcovi puzdro zdedilo symetricky okrúhly dizajn spolu s minimalistickým dizajnom. Huawei FreeBuds 4 sú k dispozícii v dvoch farbách – v klasickej bielej (Ceramic White) a prémiovo pôsobiacej striebornej (Silver Frost).

Inteligentné pripojenie

Huawei FreeBuds 4 v spojení s ekosystémom Huawei ťaží hneď z niekoľkých inteligentných funkcií. Nechýba automatické pripájanie, párovanie prostredníctvom cloudového zdieľania, pripojenie dvoch zariadení a Centrum zvukovej konektivity.

Huawei FreeBuds 4 podporujú prepojenie so zariadeniami s operačným systémom Android, iOS alebo Windows. K slúchadlám Huawei FreeBuds 4 je možné súčasne pripojiť dve akékoľvek zariadenia, čo umožňuje vychutnať si obľúbenú hudbu bez nutnosti prepínať medzi telefónom a napríklad tabletom. Pri prichádzajúcom hovore sa inteligentné prepínanie postará o pozastavenie piesne či videa, automatické prepnutie na hovor a po ukončení sa opäť automaticky spustí prehrávanie hudby.

Cena a dostupnosť FreeBuds 4

Novinka Huawei FreeBuds 4 je na Slovensku v predaji od včera, 2. augusta u maloobchodných predajcov. Odporúčaná cena je 135 eur. Do 22. augusta môžete využiť špeciálnu zľavu 25 eur a získať slúchadlá za zvýhodnenú cenu 115 eur.

Zdroj: TS


Prečítaj si tiež: Chcete vymazať zlé spomienky? Vedci vedia ako na to


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár