Klávesnica SPC Gear GK650K – pudingová recenzia

No dobre, nie je to recenzia pudingu, ani napísaná pudingom na papier. Ide o hernú mechanickú klávesnicu GK650K s tzv. pudingovými klávesmi. Čo to je? Hneď vám to vysvetlíme.

Čo máme stále s tým pudingom?

Pudingové klávesy majú špecifický typ podsvietenia. Svietia hlavne zboku a večer v tmavom prostredí to dokáže vytvárať zaujímavé efekty, akoby sa ich vrchná časť vznášala vo farebnej hmle či… v pudingu.

Efektov obsahuje GK650K slušnú zásobu, no v početnej konkurencii to asi nie je až také zásadné. Unikátnosť podsvietenia však stojí za to.

Konštrukcia a spínače

Model nepatrí medzi najľahšie, to však vôbec nevadí a konštrukcia je kovová, takže by mala čosi vydržať. Dopĺňa ju opierka zápästí, ktorá je plastová a mohla byť o kvapku pohodlnejšia. Jej magnetické uchytenie k telu klávesnice je však šikovné a pochválime ho.

Na testovanie sme mali model s červenými spínačmi a to bola výborná voľba. Ide o klávesnicu primárne určenú hráčom, no s týmito spínačmi si ju bude pochvaľovať každý. Písanie je nesmierne komfortné, veľmi tiché a pritom sú klávesy dostatočne presné na herné využitie.

To vpravo je valček na nastavenie hlasitosti

Všetko super až na pár detailov

Kábel je odnímateľný a výrobca preň vytvoril v zadnej časti kanáliky, aby ho bolo možné viesť potrebným smerom.

Jediné, čo sa nám na GK650K nepáčilo, je absencia multimediálnych tlačidiel. V pravom hornom rohu je zdrsnený kovový valček na nastavovanie hlasitosti, no prehrávanie hudby či iné zvuky nemožno jednoducho vypnúť alebo pozastaviť.


Prečítaj si tiež: Čo je metaverse, a ako s ním súvisia kryptomeny?


Treba dodať, že model nemá české ani slovenské popisy klávesov, no jednak ide o hernú klávesnicu a v ponuke výrobcu sú aj varianty s českou lokalizáciou. Tie sú však tmavé, takže si treba určiť, čo je pre vás dôležitejšie. Farba tela či popisky.

Hernej klávesnici nesmie chýbať ani ovládací softvér na tvorbu makier, remapovanie klávesov, ovládanie RGB podsvietenia a to všetko s možnosťou zaraďovania do profilov.

Verdikt SPC Gear GK650K Omnis Kailh Red RGB Onyx White Pudding Edition (áno, naozaj až taký dlhý názov)

Testovanie klávesnice bol mimoriadne príjemný zážitok. Možno si poviete, že na klávesniciach už nie je čo nové objaviť. V tomto prípade však výrobca vytvoril príťažlivý dizajn, ktorý sa v nami recenzovanom variante bude páčiť asi skôr nežnejšiemu pohlaviu. Ten je doplnený nesmierne komfortnými klávesmi s pudingovým podsvietením. Superlatívmi nešetríme celkom zaslúžene. Okrem absencie multimediálnych klávesov nám na modeli absolútne nič nevadilo, a tak udeľujeme jedno z najvyšších hodnotení na TechGuru.

Hodnotenie: 97%

Ocenenie udeľujeme hlavne za neskutočný komfort pri písaní

Výhody:

  • kovová konštrukcia
  • elegantný dizajn
  • opletený kábel
  • vynikajúce tiché červené spínače
  • vysoký komfort pri písaní
  • opierka

Nevýhody:

  • pre niekoho chýbajúce CZ/SK popisky bielej verzie
  • absencia multimediálnych tlačidiel

Cena: 109 € / 2 709

Klávesnicu na recenziu poskytla spoločnosť SPC Gear.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár