AKTUÁLNE: Ľudia hromžia. Microsoft Teams a Outlook majú veľký výpadok

Aktuálne: Ľudia hromžia. Microsoft Teams a Outlook majú veľký výpadok

Microsoft situáciu vyšetruje. Niekoľko služieb patriacich pod Microsoft 365 majú výpadok

Nefunkčné služby ako Outlook a Teams hlásia tisíce používateľov po celom svete, aj keď firma oficiálne množstvá prípadov zatiaľ nespresnila. Príčina má byť v „chybe siete“, ktorú už pracovníci Microsoftu údajne identifikovali a pracujú na jej odstránení.

Zdá sa, že spoločnosť vracia späť nastavenia siete, ktoré výpadok spôsobili a monitoruje situáciu. Nastavenia postihli cloudovú službu Azure, patriacu Microsoftu a potenciálne môže tento problém zasiahnuť až milióny používateľom po celom svete.

Výpadok zasiahol väčšinu sveta

Podľa stavovej stránky Azure sa zdá, že zasiahnuté sú najmä územia v Amerike, Európe, Ázii, na Strednom východe a nevyhli sa ani Afrike. Takže väčšina sveta aktuálne hromží a dúfajme, že nehádže predmetmi…


Prečítaj si tiež: Slováci majú novú príležitosť na prácu. Je nedostatok pracovníkov kybernetickej bezpečnosti


Keďže službu Azure využíva množstvo spoločností, tento výpadok môže spôsobiť tzv. dominový efekt. Čo neznamená, že všetci začneme hrať domino, ale že výpadky služieb budú pravdepodobne aj u ďalších poskytovateľov, ktorí využívajú službu Microsoftu.

Podľa agentúry Reuters sa firma k problému vyjadrila takto:

Zistili sme, že problém so sieťovou konektivitou nastáva pri zariadeniach v Microsoft Wide Area Network (WAN).

Azure od Microsoftu je svetovo druhá najväšia platforma na poskytovanie cloudových služieb. Prvenstvo patrí Amazonu s platformou Amazon Web Services alias AWS.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár