Tieto spotrebiče musíte vymeniť, ak chcete ušetriť peniaze za energie

Tieto spotrebiče musíte vymeniť, ak chcete ušetriť peniaze za energie

Nižšia spotreba energie elektrospotrebičov je jeden z kľúčových parametrov, ktorý zaujíma mnohých zákazníkov pri kúpe elektra. Ak aj vy zohľadňujete pri výbere spotrebičov tento ukazovateľ, DATART má pre vás skvelú novinku

Téma extrémneho zdražovania energií sa v dnešných dňoch týka všetkých spotrebiteľov rovnako, bez rozdielu. Preto zbystrite pozornosť. Každý kilowatt sa predsa počíta.

Prehľadnejšie energetické označenie vďaka novým energetickým štítkom

Technológie v elektrospotrebičoch idú nezastaviteľným tempom dopredu. Rozdiel v úspore energií v porovnaní so staršími typmi spotrebičov je taký veľký, že Európska únia pristúpila k zásadnému kroku. V marci 2021 vstúpili do platnosti nové energetické štítky, ktoré zoraďujú spotrebiče od najúspornejších až po menej úsporné. Kategórie sú označené pomocou písmen – A, B, C, D, E, F, G.

„K pôvodnej najúspornejšej triede A už nemalo zmysel pridávať ďalšie znamienko +. Úspora medzi elektrospotrebičmi triedy A++ a A+++ bola markantná, no zákazníci sa v tomto označení neorientovali. Myslím si, že budú potrebovať ešte čas, kým túto zmenu úplne prijmú. Pri návšteve ktorejkoľvek z našich predajní však naši elektrošpecialisti zákazníkom ochotne pomôžu a vysvetlia im, ako nové označenie energetickej triedy funguje, a aj to, čo je potrebné si všímať pri kúpe elektroniky. Osobne túto zmenu v energetickom označovaní vnímam ako krok k lepšiemu,“ komentuje marketingová riaditeľka značky DATART Sabina Boudová.

Zmena označenia sa týka všetkých väčších spotrebičov, bielej aj čiernej techniky, ale aj svietidiel. Staré označenie sa však úplne nevytratilo. Sušičky bielizne, elektrické a plynové rúry, klimatizácie, bojlery či odsávače pár zatiaľ zostávajú so starým štítkom.

Tieto spotrebiče musíte vymeniť, ak chcete ušetriť peniaze za energie
Sabina Boudova, marketingova riaditelka DATARTu

S kalkulačkou nákladov to ide ľahšie

Chcete v priebehu chvíle zistiť, koľko vás bude stáť 10 rokov prevádzky vášho nového spotrebiča? Viete, koľko eur môžete ušetriť výmenou za jeho úspornejší variant? DATART si pre svojich zákazníkov pripravil novinku, ktorá tento výpočet urobí bezplatne za vás.


Prečítaj si tiež: Slováci majú novú príležitosť na prácu. Je nedostatok pracovníkov kybernetickej bezpečnosti


Stačí kliknúť na web DATARTu, zadať typ, značku a model spotrebiča a vaše náklady budú spočítané do pár sekúnd. Je to šikovný pomocník, ktorý vám pomôže s výberom spotrebiča, alebo vám dá odpoveď na otázku, či je čas vymeniť váš starý spotrebič za nový. S praktickou kalkulačkou nákladov disponuje z predajcov elektrospotrebičov na Slovensku jedine DATART.

Tento spotrebič sa vám oplatí vymeniť!

Cenu zohľadňuje pri nákupe takmer každý, a to nielen pri kúpe spotrebičov. Samozrejme, ani Slováci nie sú výnimkou.

„Našim zákazníkom najviac odporúčame vymeniť chladničku a mrazničku za úspornejšiu alternatívu, keďže sú v prevádzke 24 hodín, 7 dní v týždni. V domácnostiach, v ktorých je často (niekoľkokrát denne) v prevádzke práčka alebo umývačka riadu odporúčame zvážiť výmenu aj týchto pomocníkov. Ide totiž taktiež o spotrebiče, ktoré odoberajú veľké množstvo energie,“ dodáva Boudová.

Investovať do nových spotrebičov s menšou energetickou záťažou sa určite oplatí. Rozdiel pocíti vaša peňaženka a rovnako aj naša planéta.

Zdroj: PR článok


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár