V roku 2100 nás obsadí Rakúsko. Predpovedá to umelá inteligencia

Aktuálne rozdelenie Európy zrejme umelá inteligencia (AI) neschvaľuje. Na Instagrame sa objavila zaujímavá nová mapa, ktorá by mala byť realitou v roku 2100

Téma AI aktuálne silno rezonuje hlavne kvôli jazykovému modelu ChatGPT od OpenAI, ktorý dokáže poskytnúť informácie prakticky na akúkoľvek tému. Dokonca zvládne aj napísať článok či esej a tak ho už ministerstvá školstva po svete postupne zakazujú (ako keby to pomohlo, však?).

AI sa zdá ako dobré riešenie pre budúce internetové vyhľadávače a preto už súperí aj Google s Microsoftom. Či sa náhodou Bing Chat AI neprepracuje na prvé miesto a nezosadí dobre usadeného kráľa Google, ukáže čas. Takisto sa môže stať, že vyhľadávanie pomocou AI bude pre používateľov až zbytočne podrobné a nebude z neho taká revolúcia, ako by mohla.

Najnovšie došlo k posunu aj v oblasti deep fake a na to, aby niekto naklonoval váš hlas stačí AI od Microsoftu trojsekundový záznam.

Rákúskoslovensko bude Rakúskouhorsko 2.0?

Tak či onak, umelá inteligencia je zjavne na veľkom vzostupe a najnovšie rozvlnila hladiny technologických vôd predpoveď rozloženia štátov Európy podľa instagramového účtu Amazing Maps. Zdá sa, že podľa AI (zdroj neuvádza ktorej) v roku 2100 už bude existovať Rakúskoslovensko. Maďarsko bude zrejme tentokrát mimo hry, čo prekvapí… No zaujímalo by nás aj to, čo by podľa tejto predpovede mali Rakúšania získať naším anektovaním.

V roku 2100 nás obsadí Rakúsko. Predpovedá to umelá inteligencia
Rakúskoslovensko je zrejme naša budúcnosť…

Prekvapilo tiež, že Poľsko by malo prestať existovať a malo by byť súčasťou akejsi tmavej ríše, ktorá na mape nie je pomenovaná. Ale dalo by sa domyslieť, čo tým umelá inteligencia myslela, keďže okrem Poľska má byť pohltená aj Ukrajina.

Zaujímavé je, že podľa stroja sa vraj obnoví Juhoslávia a z Rumunska bude „Robmania“. Na dovolenku sa bude v roku 2100 zjavne chodiť aj do Bulgrécka, ktoré vzniklo spojením Bulharska, Macedónska a Grécka.

Môžete si tiež všimnúť, že Britániu naplno obsadia Škóti a Krym bude súčasťou „Európskej Aliancie“. Spozorujete aj ďalšie zaujímavé prvky tejto mapy?


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár