Práve testujeme motorola razr 40: dizajnový skvost medzi skladacími smartfónmi

Zoznámte sa s novým motorola razr 40, ktorý je navrhnutý z luxusnej vegánskej kože a priam si žiada, aby ste ho držali v ruke

Vďaka inovatívnym funkciám a štýlovom balení ponúka toto zariadenie pretrvávajúci zmyslový zážitok. Tento smartfón je vyrobený pre trendsetterov, ktorí radi vyniknú v dave, a pre digitálnych minimalistov, ktorí chcú mať kontrolu nad svojím zariadením.

Nový Motorola Razr 40 mení predstavu o tom, ako má vyzerať štýl vo vreckovom skladacom dizajne, ktorý je k dispozícii v rôznych módnych farbách. Spotrebitelia objavia nové spôsoby interakcie, snímania, tvorby prostredníctvom funkcie Flex View a vďaka plne funkčnému externému displeju môžu dokonca vidieť oznámenia bez toho, aby museli zariadenie otvárať.

Po vyklopení ponúka obrovskú 6,9-palcovú obrazovku pOLED v kombinácii s viacrozmerným zvukom pre pohlcujúcu zábavu. Toto výkonné zariadenie disponuje fotoaparátmi s vysokým rozlíšením v spojení s vynikajúcou výdržou batérie, aby držalo krok s rušným životným štýlom trendsetterov.

Razr 40 má rovnaký neuveriteľne hladký a živý vnútorný displej, pánt v tvare slzy a ikonický vreckový vyklápací dizajn ako nedávno uvedený razr 40 ultra. Najvýraznejším rozdielom nového razr 40 je menší externý displej, avšak zachováva si všetky funkcie očakávané od špičkového smartfónu za dostupnejšiu cenu.

Štýlový skladací dizajn vhodný do vrecka

Nový razr 40 je mimoriadne kompaktný a po zložení na polovicu sa zmestí takmer do každého vrecka. Toto zariadenie prichádza s výrazným a štýlovým dizajnom, ktorý upúta a urobí dojem, kombináciou skla Gorilla Glass Victus a luxusného pocitu podobného koži vďaka prémiovej vegánskej koži.

Ľahko sa drží, je mäkký na dotyk a prichádza s módnymi farbami profesionálne vybranými vďaka partnerstvu spoločnosti Motorola so spoločnosťou Pantone, vrátane: Sage Green, moderný zelený odtieň, Vanilla Cream, pravá biela klasika, a Summer Lilac, čo je mystický fialový odtieň.

Práve testujeme motorola razr 40: dizajnový skvost medzi skladacími smartfónmi

Všetko na jeden pohľad

Razr 40 má interaktívny 1,5-palcový plne funkčný externý displej, takže spotrebitelia môžu vidieť všetko na prvý pohľad a mať prehľad bez toho, aby museli svoje zariadenie otvárať. To znamená, že zostanú vždy v obraze a v prípade potreby si môžu rýchlo prezerať upozornenia, kontrolovať počasie, prehrávať skladby a kontrolovať svoj rozvrh bez toho, aby museli zariadenie otvárať, čím sa obmedzuje rozptýlenie.


Prečítaj si tiež: TEST: Lenovo ThinkBook Plus G3 má originálny tvar a dva displeje


Okrem toho spoločnosť Motorola vytvorila pre spotrebiteľov nové spôsoby prispôsobenia a interakcie s ich zariadením na externom displeji ako napríklad:

  • Panely: Vlastné panely umožňujú používateľom uprednostniť to, čo je najdôležitejšie. Potiahnutím doľava alebo doprava získate jednoduchý prístup k počasiu, kalendáru a prezeraniu upozornení.
  • Prispôsobenie: Používatelia si môžu vybrať z množstva Moto Clock štýlov. Navyše je možné prispôsobiť a usporiadať panely presúvaním na ich domovskej obrazovke, aby boli usporiadané tak, aby vyhovovali potrebám každého jedinečného používateľa razr.
  • Prehrávač médií: Používatelia môžu prehrávať, pozastavovať a preskakovať skladby priamo z externého displeja.

Práve testujeme motorola razr 40: dizajnový skvost medzi skladacími smartfónmi

Zachytávajte fotografie a video ako nikdy predtým s univerzálnymi fotoaparátmi s vysokým rozlíšením

Motorola razr 40 je tiež vybavená snímačmi s najvyšším rozlíšením pre predný aj zadný fotoaparát spomedzi všetkých svojich skladacích zariadení. Používatelia môžu zachytiť krištáľovo čisté fotografie a selfie pri akomkoľvek svetle vďaka hlavnému fotoaparátu s rozlíšením 64 Mpx a funkcii OIS, ktorá eliminuje rozmazanie snímok spôsobené nechceným pohybom fotoaparátu. Okrem toho technológia laserového automatického zaostrovania využíva pokročilý ToF senzor, ktorý pomáha fotoaparátu rýchlo zaostriť na objekt v zhoršených svetelných podmienkach.

Spotrebitelia môžu naplno rozvinúť potenciál razr 40 fotografovaním úchvatných širokouhlých záberov až po extrémne priblíženie pomocou ultraširokouhlého objektívu s rozlíšením 13 Mpx + Macro Vision, s ktorým sa do záberu zmestí takmer 4-krát viac v porovnaní so štandardným objektívom. Do selfie tak môžu vtesnať viac priateľov. Vďaka Macro Vision navyše používatelia môžu fotiť zo 4x bližšej vzdialenosti ako pri štandardnom objektíve. Či už ide o jedlo, prírodu, mechanické detaily, alebo čokoľvek iné, fotografie môžete robiť už zo vzdialenosti 2,5 cm.


Bude ťa zaujímať: Kde sa máš naučiť MS Office keď ťa to v škole nenaučili a všetci zamestnávatelia to vyžadujú?


S novým razr 40 si môžete tiež vychutnať vysokokvalitné videohovory pomocou predného fotoaparátu s rozlíšením 32 Mpx. Alebo môžete dokonca použiť hlavný displej ako zrkadlo, aby ste boli vždy pripravení na fotografovanie. Vďaka technológii Quad Pixel získajú používatelia 4-násobnú citlivosť na svetlo pre ostré a jasné snímky aj pri slabom osvetlení. Inteligentný softvér pracujúci na pozadí navyše automaticky doostruje tváre.

Tvorba obsahu s motorola razr 40 nikdy nebola jednoduchšia. Používatelia môžu využiť funkciu Flex View a vyskúšať fotoaparát s rozlíšením 64 Mpx na mimoriadne široké selfie s vysokým rozlíšením. Zadný fotoaparát razr 40 je možné dokonca používať aj v sklopenej polohe, pričom na vonkajšom displeji sa dajú prepínať režimy fotoaparátu jednoduchým posúvaním doľava alebo doprava. Používatelia môžu dokonca prevziať kontrolu nad fotoaparátom jednoduchými gestami rúk. Stačí kliknúť na tlačidlo hlasitosti, ukázať gesto dlane a nechať automatické snímanie úsmevu pracovať.

Ak chcete viac zábavy a trendového obsahu, vyskúšajte funkciu Photo Booth – jednoduchým gestom otvorenej dlane spustíte časovač, ktorý začne odpočítavať čas, aby fotoaparát automaticky zachytil 4 samostatné fotografie za sebou, pričom medzi jednotlivými zábermi máte 3 sekundy na prípravu a pózovanie. Po vyladení póz môžu používatelia získať koláž zo 4 fotografií pomocou aplikácie Google Photos.

Práve testujeme motorola razr 40: dizajnový skvost medzi skladacími smartfónmi

Ak chcete zvýšiť úroveň tvorby obsahu, vyskúšajte režim duálneho snímania – nastavenie, ktoré používateľovi umožňuje nahrávať zadným aj selfie fotoaparátom súčasne. Toto je ideálne na zachytenie živej reakcie, keď sa objekty na oboch stranách objektívu nepretržite snímajú na rozdelenej obrazovke.

Pohlcujúca zábava s neuveriteľnou výdržou batérie

Razr 40 prichádza s obrovským 6,9-palcovým displejom pOLED s certifikáciou HDR10+ a obnovovacou frekvenciou až 144 Hz na plynulé posúvanie, hranie hier a prepínanie medzi úlohami. Toto zariadenie ponúka aj vylepšený zvuk s technológiou Dolby Atmos®. Vďaka tomu dostanete bohatší viacrozmerný zvukový zážitok, ktorý prináša väčšiu hĺbku, čistotu a detaily z akejkoľvek zábavy, ktorú si vychutnáte cez dva veľké stereo reproduktory alebo slúchadlá. Vďaka novému priestorovému zvuku od spoločnosti Motorola je zvuk ešte viac pohlcujúci a vypĺňa priestor okolo používateľa, či už počúva hudbu alebo sleduje svoj obľúbený film.


Nech ti neunikne: Budúcnosť umelej inteligencie: Sme svedkami zrodu druhu robosapiens?


Razr 40 tiež ponúka hry, zábavu a konektivitu novej generácie vďaka novej sérii Snapdragon® 7 založenej na 4nm platforme a pokročilej pamäti LPDDR4X. Táto výkonná séria dokáže supervýkonne naštartovať akčné hry, vďaka čomu si používatelia môžu vychutnať neuveriteľne realistickú grafiku a zvuk, rýchlejšie a spoľahlivejšie sa pripojiť k sieti Wi-Fi a získať funkcie fotoaparátu v profesionálnej kvalite, aby držali krok s trendsettermi.

Práve testujeme motorola razr 40: dizajnový skvost medzi skladacími smartfónmi

Na zabezpečenie prémiového zážitku zo zábavy zahrnula spoločnosť Motorola aj batériu s dlhou výdržou, ktorá je väčšia ako v predchádzajúcej generácii a podporuje ultrarýchle 30W nabíjanie TurboPower1 a bezdrôtové nabíjanie.2

Jedinečný zážitok zo softvéru spoločnosti Motorola

Nový razr beží na systéme Android 13 a prichádza s jedinečnými zážitkami spoločnosti Motorola vrátane: jednoduchých gest, vlastných nastavení zábavy a/alebo schopnosti prispôsobiť sa štýlu každého používateľa. Razr 40 navyše ponúka rozsiahlu sadu bezpečnostných funkcií, vrátane ThinkShield, Moto Secure a Moto KeySafe.


Čo si prečítať ďalej? Skús toto: Umelecký fotograf Igor Slovák: „Milujem“, keď mi niekto povie, že ten foťák robí super fotky. Je za tým viac


Motorola razr 40 presahuje pokročilé technológie, pretože posúva hranice udržateľného balenia a dizajnu produktov. Dodáva sa v ekologickej škatuľke, ktorá neobsahuje plasty, má potlač prírodným sójovým atramentom a používa recyklované a recyklovateľné materiály. Nové zariadenie tiež prekvapí a poteší spotrebiteľov tým, že ponúka zmyslový zážitok: značkovú vôňu, ktorú je cítiť, keď spotrebitelia otvoria škatuľku od smartfónu.

Dostupnosť

Motorola razr 40 je už dostupný u vybraných obchodných partnerov.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár