Technologická konferencia OpenSlava 2023 sa zameria na generatívnu umelú inteligenciu

Technologická konferencia OpenSlava 2023 sa zameria na generatívnu umelú inteligenciu

OpenSlava 2023 patrí medzi najväčšie IT konferencie na Slovensku. Po úspešnom desiatom ročníku budú mať developeri, technologickí architekti, IT konzultanti, študenti a ďalší technologickí nadšenci opäť možnosť osobne sa stretnúť v priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave

Spoločnosť Accenture Slovensko v spolupráci s partnermi usporiada 18. a 19. októbra jedenásty ročník IT konferencie OpenSlava 2023, ktorá sa tento rok zameria na generatívnu umelú inteligenciu. Raketový vzostup ChatGPT ukázal svetu silu generatívnej umelej inteligencie a jej schopnosti rozšíriť ľudské kapacity a možnosti. Osoby vo vedúcich pozíciách spoločností sa podľa najnovšieho prieskumu Technology Vision 2023 zhodujú v tom, že generatívna umelá inteligencia podnieti kreativitu a inovácie a naštartuje novú éru podnikovej inteligencie, čiže schopnosti firiem získať reálnu hodnotu z množstva informácií a dát, ktoré majú k dispozícii.

OpenSlava 2023 ponúkne prednášky, workshopy a diskusie, do ktorých sa zapoja špičkoví svetoví odborníci a odborníčky na umelú inteligenciu, digitálnu identitu, cloud, kvantové výpočty a kybernetickú bezpečnosť. Podujatie je rozdelené na dva dni. 18. októbra sa bude konať séria interaktívnych workshopov pre menšie skupiny účastníkov.


Prečítaj si tiež: Kde sa máš naučiť MS Office keď ťa to v škole nenaučili a všetci zamestnávatelia to vyžadujú?


Nasledujúci deň, 19. októbra, sa uskutoční hlavný program. Registrácia a raňajky budú pre hostí pripravené od 7:30. Konferenciu otvorí o 9:00 Dr. Matthias Ziegler z Accenture, ktorý vo svojej keynote prezentácii predstaví aktuálne technologické trendy s dôrazom na generatívnu umelú inteligenciu. Odpovie na otázky týkajúce sa súčasného stavu, jej vplyvu na podnikanie a bežný život a bude sa venovať aj najperspektívnejším aplikáciám tejto technológie. Nasledovať bude druhá keynote prezentácia, ktorá predstaví víziu umelej inteligencie spoločnosti Red Hat.

Vstup na celodennú konferenciu je bezplatný, stačí sa včas zaregistrovať. Kapacita podujatia je obmedzená.

Témou bude aj digitálna identita či kybernetická bezpečnosť

Po úvodnej prednáške bude program pokračovať v piatich tematických blokoch, ktoré doplní séria diskusií. Catalin Novac prevedie poslucháčov zásadnými zmenami, ktoré prinesie generatívna umelá inteligencia. Digitálny a fyzický svet sú čoraz prepojenejšie a s tým súvisí aj otázka digitálnej identity, ktorej sa budú komplexne venovať Marie Wallace a Jamie Smith. O úlohe robotov v našich každodenných životoch bude hovoriť Maria Danninger, ktorá hosťom predstaví ich využitie vo verejnom priestore.


Nech ti neunikne: Väčšina ľudí má nezdravý vzťah k práci, ukazuje prvý HP Work Relationship Index


Djeylan Aktas z Fyzikálneho ústavu SAV predstaví vo svojej prednáške nový prístup k bezpečnej kvantovej výmene kľúčov, ktorý umožní rozšíriť používanie tejto technológie aj pre podnikovú sféru. Účastníkov čakajú aj mnohé ďalšie prednášky a diskusie z oblastí cloudu, dát, aplikácií a technickej architektúry.

OpenSlava 2023 sa uskutoční 18. – 19. októbra v priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Účasť je bezplatná pre všetkých registrovaných účastníkov, registráciu a kompletný program nájdete na OpenSlava.sk.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár