Assassin’s Creed Hexe: Novinky unikli na verejnosť

Assassin's Creed Hexe: Novinky o vývojovej verzii unikli na verejnosť

Na oficiálne informácie o pripravovanom titule Assassin’s Creed Hexe sú tvorcovia doposiaľ skúpi. Neoficiálne už však čosi vyšlo najavo

Hra by sa podľa doterajších indícií mala výrazne odlišovať od svojich predchodcov. Nemá to byť klasické RPG a bude sa odohrávať v 16. storočí v prostredí Svätej rímskej ríše. Hlavným motívom bude podľa všetkého bosoráctvo a zahráme si za čarodejnicu. Slovo Hexe totiž po nemecky znamená čarodejnica. Hlavným lákadlom by tak mala byť okultná atmosféra, mágia a záhady.

Podľa portálu Insider Gaming, ktorý mal prístup k vývojovej verzii hry, má Hexe ponúknuť lineárnejší zážitok s prvkami otvoreného sveta, čo odkazuje na staršie diely z tejto série. Hlavnou hrdinkou bude žena so schopnosťami nadprirodzeného typu. Hráči by ju mali poznať pod menom Elsa.


Prečítaj si tiež: Microsoft chce rýchlo vytvoriť nový Fallout


Jednou z unikátnych herných mechaník má byť možnosť ovládať zvieratá. Zrejme ide o inšpiráciu vo Far Cry, keďže na Hexe má pracovať Ubisoft Montreal, ktorý stojí aj za touto úspešnou sériou.

Vývojová verzia naznačuje, že Elsa dokáže prevziať kontrolu nad mačkou, odvrátiť pozornosť strážcov alebo napríklad preskúmať nedostupné miesta. Hra kladie dôraz na ponurú atmosféru a prostredie mesta v 16. storočí.


Mrkni sa na toto: Naštvaní predplatitelia rušia Netflix. Núti ich pozerať reklamy


Ďalšou pripravovanou funkciou, ktorú naznačuje vývojárska verzia, je tzv. Fear System, ktorý čerpá inšpiráciu z DLC k Assassin’s Creed Syndicate. Vzhľadom na historické obdobie a tematiku (hony na čarodejnice) dáva prítomnosť strachu v hre zmysel. Insider Gaming predpokladá vydanie hry na platforme Infinity v roku 2026.

Oficiálny announcement trailer zatiaľ povedal toto: Nič. Ste v obraze 🙂

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár