Briti vyšetrujú web OnlyFans pre nedostatočnú ochranu detí

Britský mediálny regulátor Ofcom spustil vyšetrovanie, či web OnlyFans pre dospelých robí dostatok pre prevenciu prístupu detí k pornografickému obsahu

Ofcom poukázal na podozrenie, že stránka neimplementuje opatrenia na overovanie veku spôsobom, ktorý dostatočne chráni maloletých.

Regulátor zároveň preveruje, či OnlyFans porušil povinnosť poskytovať presné a úplné informácie na základe zákonnej žiadosti. Spoločnosť však tvrdí, že s Ofcom pri zavádzaní bezpečnostných opatrení spolupracuje a používa technológiu overovania veku od firmy Yoti. Okrem tohto systému web OnlyFans využíva aj iné technológie na overovanie veku, ako napríklad biometrické rozpoznávanie tváre.


Prečítaj si tiež: Naštvaní predplatitelia rušia Netflix. Núti ich pozerať reklamy


OnlyFans však priznáva chybu v konfigurácii kódu, ktorá spôsobila chybu vo vykazovaní. Veková hranica bola podľa vyhlásenia krátko nastavená na 23 rokov pri správnej hodnote 20. Spoločnosť tvrdí, že chybu objavila sama a proaktívne upravila svoje hlásenia pre Ofcom.

Británia nedávno sprísnila zákony o online bezpečnosti. Sociálne médiá teraz musia brániť deťom v prístupe ku škodlivému obsahu. Trestom za nedodržanie môže byť pokuta až 10% z globálneho obratu.

Briti vyšetrujú web OnlyFans pre nedostatočnú ochranu detí

Podľa informácií z Reuters sa vyšetrovanie Ofcom týka len britských fanúšikov OnlyFans. V marci 2024 agentúra Reuters zverejnila aj investigatívnu správu o moderovacom procese na platforme, v ktorej poukázala na sťažnosti osôb rôznych pohlaví na zverejňovanie sexuálne explicitného obsahu bez ich súhlasu.


Zaujímavé: Prvá súťaž krásy umelej inteligencie Miss AI je tu


Spoločnosť OnlyFans vtedy reagovala tým, že v ojedinelých prípadoch zneužitia platformy bol obsah rýchlo odstránený, používatelia boli zablokovaní a boli započaté vyšetrovania aj stíhania. Okrem už spomínaných opatrení web zaviedol aj núdzové tlačidlo, ktoré umožňuje užívateľom rýchlo nahlásiť nevhodný obsah. Spoločnosť taktiež posilnila svoj tím moderátorov a investuje do umelej inteligencie, ktorá má pomôcť pri identifikácii a odstránení škodlivého obsahu.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár