Zaklínač 4 Polaris: Nová sága zrýchľuje vývoj. Čo o nej vieme?

Zaklínač 4: Polaris bude pokračovanie série. Čo o ňom vieme?

CD Projekt Red oficiálne potvrdil, že Zaklínač 4, s kódovým označením Polaris, je vo vývoji a bude prvým dielom novej ságy. Táto trilógia hier bude vytvorená v priebehu šiestich rokov od vydania prvého dielu a sľubuje nový pohľad na svet Zaklínača

Hoci hra ešte nemá oficiálny názov, už teraz je isté, že sa nebude volať The Witcher 4. Vývojári potvrdili, že pôjde o úplne novú kapitolu v tomto obľúbenom fantasy svete.

Polaris bude prvou hrou zo série, ktorá bude vytvorená pomocou Unreal Engine 5. Tento herný engine od spoločnosti Epic Games nahradí REDengine, ktorý štúdio používalo pri vývoji predchádzajúcich hier. Prechod na Unreal Engine 5 by mal priniesť detailnejšie a realistickejšie prostredie, ako aj nové možnosti pre hrateľnosť.


Prečítaj si tiež: Steam: Vaša herná knižnica zomrie s vami


Aj keď sa očakáva, že hra nebude niesť názov The Witcher 4, fanúšikovia série sa môžu tešiť na novú kapitolu vo svete Zaklínača. Zatiaľ nie je jasné, či sa v nej objaví Geralt z Rivie, avšak príbeh sa pravdepodobne zameria na nové postavy. Teaser s vyobrazením medailónu rysov naznačuje, že by sme sa mohli zoznámiť s novou školou zaklínačov.

Sebastian Kalemba, bývalý hlavný animátor Zaklínača 3, sa stal riaditeľom projektu Zaklínač 4. Kalemba vyjadril ambíciu posunúť hranice RPG hier a vytvoriť intenzívnejší zážitok s pútavým príbehom a hrateľnosťou, ktorá bude klásť väčší dôraz na slobodu hráča.


Bude ťa zaujímať: Tesla vypustená do vesmíru sa môže zraziť so Zemou


Vývoj hry sa zrýchľuje, keďže po vydaní rozšírenia Phantom Liberty pre Cyberpunk 2077 sa k tímu Polaris pripojí veľká časť vývojárov z tohto projektu. Tím už teraz spúšťa interné demá a kontroly na konzolách, aby sa predišlo problémom, ktoré sprevádzali vydanie Cyberpunk 2077.

Dátum vydania ešte nebol oznámený, no odhaduje sa, že hra vyjde najskôr v roku 2025. Fanúšikovia však môžu očakávať, že CD Projekt Red bude v najbližších mesiacoch zverejňovať ďalšie informácie o novom Zaklínačovi.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár