Nový Xbox Series X možno príde už o pár dní

Spoločnosť Microsoft pripravuje novú verziu hernej konzoly Xbox Series X, ktorá by mala byť uvedená na trh už v júni 2024

Zdôrazníme, že v tejto chvíli ide o špekulácie. Pôjde o aktualizovanú verziu súčasnej konzoly s viacerými vylepšeniami, ktoré potešia nejedného hráča.

Medzi hlavné novinky patrí zvýšenie úložného priestoru na 2 TB, čo je dvojnásobok oproti predchádzajúcej verzii. Nový Xbox Series X bude mať aj celkovo výkonnejší systém, ktorý zabezpečí plynulejší chod hier a rýchlejšie načítavanie. Predný port USB-A bude nahradený modernejším portom USB-C s podporou napájania.


Hoď očkom aj na toto: Musk chce v Tesle rozprávkové odmeny. Asi ich nedostane


Súčasne s konzolou by mal byť predstavený aj nový ovládač s názvom Sebile, ktorý má ponúknuť podobný herný zážitok ako ovládače DualSense od PlayStation s haptickou odozvou.

Najväčšou zmenou oproti súčasnému modelu bude absencia optickej mechaniky. Nová verzia Xbox Series X bude teda určená výhradne pre digitálne hry, čo môže byť pre niektorých hráčov sklamaním. Očakáva sa, že cena novej konzoly sa bude pohybovať okolo 500 dolárov (asi 460 eur či 11 000 Kč), čo je podobná cena ako pri uvedení súčasného modelu.


Bude ťa zaujímať: Zaklínač 4 Polaris: Nová sága zrýchľuje vývoj. Čo o nej vieme?


Dizajn konzoly by mal prejsť výraznou zmenou. Namiesto hranatého tvaru, ktorý je typický pre súčasnú generáciu konzol Xbox, sa očakáva, že nový variant Xbox Series X bude mať hladký, valcovitý dizajn. Tento nový dizajn by mal uľahčiť umiestnenie konzoly v obývačke a zároveň bude odrážať absenciu optickej mechaniky.

Nový Xbox Series X možno príde už o pár dní
Takto bude pravdepodobne vyzerať nový Xbox

Okrem týchto zmien sa špekuluje aj o ďalších vylepšeniach, ako je napríklad podpora bluetooth 5.0. Microsoft zatiaľ oficiálne nepotvrdil žiadne informácie o novej konzole, ale očakáva sa, že oficiálne oznámenie príde čoskoro, pravdepodobne už koncom mája (květen) a začiatkom júna (červen).

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár