Čínske BYD predviedlo pohon s dojazdom 2 000 km

Čínske BYD predviedlo pohon s dojazdom 2 000 km

Čínska automobilka BYD predstavila nový hybridný pohon, ktorý umožňuje vozidlu prejsť viac ako 2 000 kilometrov bez dobíjania alebo tankovania

Nový pohon bol predstavený na utorkovom podujatí v Číne a predstavuje najvýraznejší úspech spoločnosti v znižovaní spotreby paliva. Vďaka nemu niektoré plug-in hybridné elektromobily BYD s duálnym režimom zvládnu vzdialenosť z New Yorku do Miami alebo z Mníchova do Madridu na jedno nabitie a plnú nádrž.

Tento nový hybridný pohon je výsledkom piatich generácií vývoja, počas ktorých spoločnosť BYD neustále zdokonaľovala svoje technológie s cieľom znížiť spotrebu paliva a zvýšiť dojazd.


Toto máš prečítané? Musk chce v Tesle rozprávkové odmeny. Asi ich nedostane


Spoločnosť so sídlom v juhočínskom Šen-čene sa stala lídrom na tamojšom automobilovom trhu vďaka stratégii agresívnych zliav, ktoré však negatívne ovplyvnili jej ziskovosť. Napriek tomu BYD v minulom roku predala tri milióny áut a do konca marca tohto roku dodala takmer jeden milión vozidiel. Každý druhý hybrid predaný v Číne je BYD, čo potvrdzuje úspech tejto stratégie.


Zaujímavé: Xbox OMYLOM oznámil príchod Call of Duty: Black Ops 6 na Game Pass


BYD už začiatkom roka 2022 úplne zastavila výrobu áut poháňaných iba fosílnymi palivami a teraz sa zameriava na vývoz hybridov na rozvíjajúce sa trhy, kde je infraštruktúra na nabíjanie batérií stále nedostatočná.

Prvé dva modely, ktoré budú vybavené týmto novým pohonom s dlhým dojazdom, sú sedany strednej triedy Qin L a Seal 06, ktoré boli predstavené na autosalóne v Pekingu v apríli. Qin L je súčasťou série Dynasty, zatiaľ čo Seal 06 patrí do série Ocean.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár