Secrets of Grindea: Úspešná hra, ktorá vznikala 13 rokov

Secrets of Grindea

Hra Secrets of Grindea si získala uznanie kritikov a predala sa vo viac ako 300 000 kópiách, no jej úspech neprišiel zo dňa na deň. Vývoj trval viac ako dekádu

Ide o akčné RPG v štýle starých hier pre Super Nintendo, ktoré podporuje kooperatívnu hru do 4 hráčov. Je poctou a chvíľami paródiou na staré SNES hry.

Teddy Sjöström, autor a programátor SoG, v rozhovore uviedol, že keď v roku 2011 začali s vývojom, netušili, že to bude trvať tak dlho. Pôvodne predpokladali, že hra bude hotová do roka.

Tím za hrou Secrets of Grindea tvoria traja ľudia. V roku 2014, keď im dochádzali peniaze a koniec bol v nedohľadne, sprístupnili hru na platforme Steam v režime predbežného prístupu.


Zaujímavé: 90. roky ožívajú v Riki Ivo Ninja Musicput 2024


Titul sa prekvapivo predal v desiatkach tisíc kópií, čo im zabezpečilo financie na ďalší vývoj. Bez finančného tlaku však tím mohol pracovať donekonečna. Každý rok tvorili, upravovali a dolaďovali.

Vo februári tohto roku hra Secrets of Grindea konečne vyšla v plnej verzii. Tím teraz plánuje pracovať na režime New Game Plus, lokálnej kooperácii a portoch na konzoly.

Aktuálne si môžete na Steame vyskúšať zadarmo demo, čo je tiež určitá forma pocty starým hrám.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár