Apple schválila aplikáciu Epic Games Store v Európe

Apple schválila aplikáciu Epic Games Store v Európe

Spoločnosť Apple schválila aplikáciu Epic Games Store pre iPhony a iPady v Európe po tom, čo ju výrobca hry Fortnite obvinil z bránenia jeho snahám o vytvorenie vlastného obchodu s hrami na týchto zariadeniach

Apple uviedla, že najnovší spor sa týkal aplikácie Epic Sweden AB Marketplace a nemá nič spoločné s aplikáciou Fortnite, ktorá už bola schválená.

Epic Games pred oznámením od Applu uviedla, že jej Apple dvakrát zamietla dokumenty, ktoré vydavateľ videohier predložil na spustenie Epic Games Store, pretože dizajn niektorých tlačidiel a štítkov bol podobný tým, ktoré používa jej App Store. Epic Games označila odmietnutie za svojvoľné, obštrukčné a porušujúce zákon o digitálnych trhoch (DMA).


Prečítaj si tiež: Herný TEST: Men of War II je skvelé pokračovanie originálu


Európska komisia, ktorá minulý mesiac začala vyšetrovanie kontrol a previerok zavedených spoločnosťou Apple na overovanie aplikácií a alternatívnych obchodov s aplikáciami, ktoré sa majú načítavať, sa odmietla vyjadriť.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Apple navrhla zmeny v pravidlách svojho App Store, aby vyhovela niektorým ustanoveniam DMA, ktoré nadobudli účinnosť v marci. Povolila alternatívne obchody s aplikáciami na iPhonoch a možnosť odhlásenia sa z používania systému platieb v aplikáciách, ale stanovila poplatok za základnú technológiu, ktorý niektorí vývojári považovali za vykorisťovateľský.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár