Už ste videli film Borderlands? Zdá sa, že ide o hrozný prepadák

film Borderlands

Film Borderlands, adaptácia populárnej videohry, sa stretol s vlnou negatívnych recenzií a sklamanými reakciami divákov. S aktuálnym hodnotením 7% na Rotten Tomatoes sa zdá, že táto snímka nedokázala naplniť očakávania ani tých najzarytejších fanúšikov

Hoci som film osobne zatiaľ nevidel, aj keď som veľkým fanúšikom hier z tohto univerza, ani sa do toho veľmi nehrniem.

Kritici a diváci sa zhodujú, že film Borderlands nedokázal preniesť čaro a energiu videohry na filmové plátno. Zdá sa, že ani hviezdne obsadenie, vrátane držiteľky Oscara Cate Blanchett a hviezdy Jamie Lee Curtis, nedokázalo zachrániť tento projekt pred neúspechom.


Mrkni sa aj na toto: Climate Impulse: Revolučné lietadlo na vodíkový pohon sa chystá na cestu okolo sveta


Príbeh filmu, ktorý sa točí okolo skupiny lovcov pokladov hľadajúcich legendárny trezor (vault), pôsobí podľa recenzií ako nezáživná a klišéovitá kópia prvej hry. Diváci sa sťažujú na nedostatok hĺbky postáv a nepresvedčivé dialógy. Zdá sa, že ani vizuálna stránka filmu nedokázala zaujať, pričom mnohí kritizujú jeho nevýraznosť a nedostatok originality.

Podľa recenzentov sa herecké výkony pohybujú od nevýrazných až po znudené, čo naznačuje, že ani samotní herci neboli nadšení z výsledného produktu. Kritiku si vyslúžil aj spôsob, akým sa film snaží divákovi vnútiť emócie a vzťahy medzi postavami, bez toho, aby ich prirodzene vybudoval. Dokonca aj vtipy sú predvídateľné a neoriginálne.


Prečítaj si tiež: RECENZIA: Motorola Edge 50 Ultra má 16 GB RAM, 144 Hz a 1 TB úložisko, no pritom super cenu


Napriek negatívnym recenziám sa zdá, že film si predsa len našiel svoje publikum. Skalní fanúšikovia značky Borderlands si v ňom predsa len môžu nájsť to svoje. Zostáva otázkou, či to bude stačiť na to, aby sa štúdio Lionsgate rozhodlo pre pokračovanie.

Zatiaľ čo fanúšikovia hry sa zrejme budú musieť zmieriť s tým, že ich obľúbený titul nedostal adaptáciu, akú si zaslúžil, ostatní diváci si môžu z tejto situácie vziať ponaučenie: nie každá videoherná adaptácia je odsúdená na úspech. A možno, len možno, sa niekedy v budúcnosti dočkáme aj verzie Borderlands, ktorá si skutočne zaslúži našu pozornosť. Fallout to dokázal, no tu sa to zatiaľ nepodarilo.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár