Red Dead Redemption na PC je na spadnutie po takmer 15 rokoch

Red Dead Redemption na PC je na spadnutie po takmer 15 rokoch

Dlho očakávaný port Red Dead Redemption na PC sa zdá byť na spadnutie, keďže PlayStation Store prekvapivo tvrdí, že hra je „teraz na PC“

Hoci to momentálne nie je pravda, keďže Red Dead Redemption je aj napriek svojmu dávnemu vydaniu stále dostupná iba na konzolách, aktualizácia jej oficiálneho popisu na PlayStation Store pravdepodobne omylom naznačila, že sa v zákulisí niečo deje. Správa prichádza po tom, čo v máji (květen) 2024 webová stránka Rockstar Games tiež spomenula port pre PC.

Stránka PlayStation Store uvádzala (v čase vzniku článku to tam už nebolo):

Zažite epické westernové dobrodružstvá, ktoré definovali generáciu – teraz prvýkrát na PC. Súčasťou je aj Undead Nightmare, ikonický hororový príbeh, ktorý premieňa svet Red Dead Redemption na apokalyptický boj o prežitie proti horde zombie.


Zaujímavé: Zaklínač 4: Geralt sa vracia, ale nie ako hlavná postava


Príspevok spomínal aj ďalšie prvky pre PC:

Red Dead Redemption obsahuje všetky vylepšenia konzolovej verzie z roku 2023 plus špecifické vylepšenia pre PC vrátane podpory zvýšeného rozlíšenia a snímkovej frekvencie, viacerých displejov a ďalšieho príslušenstva, plus priestorový priestorový zvuk.

Popis potom objasňuje, že táto verzia hry nezahŕňa obsah pre viacerých hráčov, ale je pravdepodobné, že fanúšikom PC to nebude vadiť a budú radi, že si konečne môžu Red Dead Redemption zahrať, keďže sa blíži jej 15. výročie príchodu na trh.

Rockstar dlho zanedbával hráčov na PC, dokonca nevydal Grand Theft Auto 5 na PC v rovnakom čase ako na konzoly, ale až o rok neskôr. Rovnaká situácia je aj v prípade titulu Grand Theft Auto 6, ktorého vydanie bude pravdepodobne najväčšou udalosťou v oblasti vydávania hier v histórii. Je však viac ako pravdepodobné, že sa PC verzie dočkáme s rovnakým či dlhším oneskorením ako v prípade GTA V.


Mrkni sa aj na toto: Už ste videli film Borderlands? Zdá sa, že ide o hrozný prepadák


S týmto zvykom začali v Rockstar už pri GTA IV, ktoré malo medzeru medzi vydaním na PC a konzoly kratšiu ako rok, no aj tak tam bola. Na medzeru medzi prvým konzolovým vydaním Red Dead Redemption a aktuálnym portom na PC sa to však zďaleka nehrabe. Táto legenda prišla na PS3 a Xbox 360 v roku 2010, na PS4 a Nintendo Switch v roku 2023 a na PC by mala prísť už čoskoro.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár