Sapkowski oznámil, že nová kniha Zaklínač je hotová

Andrzej Sapkowski, autor populárnej fantasy ságy, ktorej herná adaptácia patrí medzi legendy, potvrdil, že jeho nová kniha Zaklínač vyjde v Poľsku koncom roka 2024

Medzinárodní fanúšikovia si budú musieť počkať o niečo dlhšie, pretože anglický preklad bude dostupný až začiatkom roka 2025.

Sapkowski už skôr avizoval, že nová kniha Zaklínač sa zameria na Geralta v samostatnom príbehu, čím dodrží svoj sľub, že nebude pokračovať v sérii po jej závere. Príbeh bude zasadený niekde do časovej línie pôvodnej ságy, no nepôjde o jej priame pokračovanie. Autor potvrdil, že nepôjde o sequel, ale skôr o prequel alebo sidequel, teda príbeh, ktorý sa odohráva v rovnakom svete, ale nesúvisí priamo s hlavným dejom.

Autora vraj k napísaniu knihy „prinútila“ streamovacia služba Netflix po adaptácii jednej z jeho poviedok. Je pravdepodobné, že naráža na pripravovaný animovaný film Zaklínač: Sirény z hlbín, ktorý je založený na poviedke Trocha sa obetovať. Nová kniha by tak mohla nadväzovať na túto poviedku a rozvinúť príbeh Geralta a bardky Essi Daven. Táto spojitosť by mohla byť zaujímavým premostením medzi knižným a televíznym svetom Zaklínača.


Hoď očkom aj na toto: Muskov Grok-2 tvorí obrázky bez obmedzení. Nahé ženy či deepfake? Žiadny problém


Fanúšikovia tohto univerza sa teda majú na čo tešiť. Okrem novej knihy ich čaká aj štvrtá séria seriálu a animovaný film. Je pomerne známy fakt, že v seriálovej verzii už Geralta nehrá Henry Cavill, ale Liam Hemsworth. Výmena nastala údajne preto, že Cavill nesúhlasil s tým, ako sa s pôvodnou Sapkowskeho myšlienkou v Netflixe manipuluje. Všetky tieto projekty sú naplánované na rok 2024 alebo 2025.

Liam Hemsworth ako Geralt z Rivie bude v 4. a 5. sérii seriálu Netlix.

Samotný autor nedávno oznámil, že kniha je asi po dvoch rokoch práce hotová. Naznačil, že hoci je samostatným príbehom, nevylučuje možnosť ďalších pokračovaní v budúcnosti a určite je zameraná na Geralta, aj keď je príbeh samostatný a nie je prepojený s pôvodnou pentalógiou.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár