Bolt spúšťa novinku pre Slovákov: Bude si vás nahrávať

Bolt spúšťa na Slovensku novinku: Bude si vás nahrávať

Bolt, známa platforma spájajúca cestujúcich a vodičov, predstavila na Slovensku novú funkciu, ktorá má zvýšiť bezpečnosť všetkých používateľov. Ide o možnosť nahrávania zvuku počas jazdy, ktorá je odteraz dostupná vo všetkých mestách, kde Bolt pôsobí

Zvukový záznam sa aktivuje priamo v aplikácii a ukladá sa na šifrovaný cloud na 24 hodín. Ak počas tejto doby nikto nenahlási žiadny incident, záznam sa automaticky a nenávratne vymaže. V prípade, že cestujúci alebo vodič nahlási problém, záznam bude poskytnutý zákazníckej podpore Boltu na prešetrenie.

Generálny riaditeľ Bolt pre Slovensko, Josef Rückl, zdôraznil, že bezpečnosť je pre spoločnosť kľúčová.

“Nová funkcia zvukového záznamu je ďalším krokom k vytvoreniu bezpečnejšieho prostredia pre všetkých,” uviedol.


Prečítaj si tiež: Mafia: The Old Country je Mafia 4. Tu je trailer


Zároveň ubezpečil, že funkcia je v súlade so slovenskou legislatívou a všetky záznamy sú šifrované a automaticky vymazávané, čím je zaručená ochrana súkromia.

Táto novinka dopĺňa už existujúce bezpečnostné opatrenia, ako je overovanie totožnosti vodičov pomocou umelej inteligencie, zdieľanie trasy s blízkymi a sledovanie jázd cez GPS. Systém tiež dokáže rozpoznať dlhé a neočakávané zastavenia a v prípade potreby kontaktuje vodiča a cestujúceho.

V prípade núdze majú obe strany k dispozícii aj tlačidlo núdzovej pomoci.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár