Cyberpunk 2077 žne úspech: CD Projekt hlási rekordný zisk

Cyberpunk 2077

Poľský herný gigant CD Projekt zaznamenal v prvej polovici roka výrazný nárast čistého zisku, ktorý sa medziročne vyšplhal o 88%. Tento úspech je pripisovaný najmä vyšším predajom ich vlajkovej lode, hry Cyberpunk 2077

Čistý zisk spoločnosti dosiahol 170 miliónov zlotých (približne 40 miliónov eur), čo prekonalo očakávania analytikov, ktorí predpovedali zisk 163 miliónov zlotých. Celkové príjmy za prvý polrok 2024 vzrástli o 31% na 424,8 milióna zlotých (cca 98,2 milióna eur). Predaje Cyberpunk 2077 spolu s expanziou Phantom Liberty sa zvýšili o približne 81% na 257,7 milióna zlotých (približne 59,5 milióna eur).

CD Projekt sa teraz pripravuje na spustenie plnohodnotnej produkcie projektu Polaris, prvej časti novej ságy Zaklínač. Michal Nowakowski, jeden z generálnych riaditeľov spoločnosti, uviedol, že vývoj Polaris napreduje a tím sa blíži k dôležitému míľniku, ktorý ukončí fázu predprodukcie.


Súvisiaci článok: Zaklínač 4: Geralt sa vracia, ale nie ako hlavná postava


Okrem toho Nowakowski dodal, že prvá polovica roka bola rušná aj pre ich bostonské štúdio, ktoré kladie základy pre Project Orion – novú hru zasadenú do sveta Cyberpunk. K 31. júlu (červenec) pracovalo na novej ságe Zaklínač pod kódovým označením Polaris až 410 vývojárov.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár