S mobilom Tone e20 nahotu nevyfotíte

S mobilom Tone e20 nahotu nevyfotíte titulka

Že sú Japonci zvláštny národ, to vieme. Pokiaľ ide o rôzne sexuálne neštandardné videá, veľká časť z nich pochádza odtiaľ. O to viac sme prekvapení, že práve Japonci prišli s mobilom, ktorý bráni foteniu nahoty. Má názov Tone e20.

Výhoda či nevýhoda?

Z druhej strany však treba priznať, že časť Japoncov je prísne konzervatívna a možno práve im je takýto model určený. Keď sa pokúsite vyfotiť nejaký ten akt pomocou e20, umelá inteligencia to rozpozná a zabráni tomu, aby bol obrázok uložený do vašej galérie.

 Tone e20

Nemôžete tak vyfotiť nielen seba, ale ani iných ľudí v chúlostivých situáciách. Zaujímavé je, že telefón možno prepojiť s iným a pokiaľ sa ktosi na Tone e20 pokúsi vyfotiť nahú osobu, na druhý telefón príde notifikácia.

To môže byť užitočný nástroj, ako zabrániť vaším deťom, aby robili veci, ktoré môžu byť pre ne potenciálne nebezpečné. Pochopiteľne, že narážame na nahotu šírenú sociálnymi sieťami či inými prostriedkami elektronickej komunikácie. Ide totiž o fenomén modernej doby, ktorý môže občas viesť aj k šikanovaniu.

S mobilom Tone e20 nahotu nevyfotíte

Aké má Tone e20 parametre

Parametre naznačujú, že je zariadenie určené nielen do ruky mládežníka. Nie sú úplne najhoršie, ale ani špičkové. Displej má uhlopriečku 6,26″, čipset je MediaTek Helio P22, RAM má kapacitu 4GB a úložisko 64 GB. Takže slušný štandard, no v podstate je to jedno, keďže si ho možno kúpiť iba v Japonsku (v prepočte za cca 168 €).

 Tone e20

Podľa istej štúdie v roku 2014 poslala fotku či video s nahou osobou takmer polovica dospelých v Spojených štátoch. Koľko nezletilých urobilo to isté, nevieme, no určite to nebude nulový údaj.

Ako kontrola pre starostlivého rodiča je to teda zaujímavý nápad. Uvidíme, či sa uchytí a nechajú sa ním inšpirovať aj ďalší výrobcovia, ktorých smartfóny nosíme vo svojich vreckách aj my. Pre niektorých by to však bola isto nepríjemnosť, keďže fotenie nahoty pomocou mobilu považujú skôr za užitočnú, než nebezpečnú funkciu. Až do chvíle, kým ich mobil nechytí do ruky ktosi nepovolaný… 🙂

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár