ChatGPT má nové jadro. GPT-4o zvládne text, reč aj video

GPT-4o

OpenAI predstavila svoj nový vlajkový model umelej inteligencie GPT-4o, ktorý dokáže pracovať s textom, rečou a videom

Model bude postupne zavádzaný do produktov spoločnosti v nasledujúcich týždňoch.

GPT-4o („o“ ako omni, čiže všetko) prináša výrazné zlepšenia v oblasti četbota ChatGPT. Umožňuje mu s používateľom interagovať prirodzenejšie a reagovať v reálnom čase. Dokáže dokonca rozpoznať nuansy v hlase používateľa a reagovať v rôznych emocionálnych štýloch, vrátane spevu.


Prečítaj si tiež: V Číne dosiahli samojazdiace nákladiaky Inceptio rekord


Okrem toho GPT-4o vylepšuje aj vizuálne schopnosti ChatGPT. Dokáže odpovedať na otázky týkajúce sa fotografie alebo obrazovky počítača. V budúcnosti by mal byť schopný napríklad sledovať športový zápas a vysvetľovať pravidlá.

Zaujímavosťou je, že OpenAI prichádza s novým používateľským rozhraním pre ChatGPT, ktoré bude dostupné ako webová aplikácia aj desktopová aplikácia pre macOS. Prémioví používatelia ChatGPT Plus získajú prístup k novým funkciám ako prví.


Toto máš prečítané? Synchron chce mozgovým implantátom liečiť Parkinsona


Firma tiež oznámila, že GPT-4o bude dostupný vo všetkých verziách ChatGPT, vrátane bezplatnej. Prémioví používatelia však získajú prístup k rozšíreným funkciám a vyšším limitom správ.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár