HONOR spúšťa Android 15 beta pre vývojárov

HONOR spúšťa Android 15 beta pre vývojárov

Spoločnosť HONOR sprístupnila vývojárom beta verziu systému Android 15 pre svoje vlajkové smartfóny HONOR Magic6 Pro a HONOR Magic V2

Tento krok umožní vývojárom otestovať kompatibilitu svojich aplikácií s novým systémom a prispôsobiť ich tak, aby používateľom poskytli čo najlepší zážitok.

Android 15 prináša viacero vylepšení v oblasti ochrany súkromia a zabezpečenia. Nový sandboxový SDK obmedzuje prístup aplikácií k osobným údajom používateľov a vylepšený indikátor ochrany osobných údajov poskytuje lepší prehľad o stave povolení pre funkcie ako kamera či mikrofón.


Pozri si aj toto: ChatGPT má nové jadro. GPT-4o zvládne text, reč aj video


Ďalšou oblasťou, na ktorú sa Android 15 zameriava, je optimalizácia výkonu a spotreby energie. Vylepšený Android Dynamic Performance Framework (ADPF) umožňuje lepšie riadenie interakcie aplikácií s hardvérovými zdrojmi zariadenia, čo vedie k plynulejšiemu chodu a dlhšej výdrži batérie.

HONOR Magic6 Pro a HONOR Magic V2 sú prvé zariadenia, ktoré majú k dispozícii beta verziu Androidu 15. Magic6 Pro vyniká svojou výkonnou kamerou Falcon a integrovanou umelou inteligenciou, zatiaľ čo Magic V2 (tu je recenzia) je najtenší a najľahší skladací smartfón na svete. Oba modely majú garantované 4 roky aktualizácií MagicOS a 5 rokov bezpečnostných aktualizácií.


Bude ťa zaujímať: Umelá inteligencia sa učí rozumieť ľudským emóciám


Spoločnosť HONOR plánuje aj ďalšie aktualizácie beta verzie Androidu 15, ktoré budú k dispozícii v priebehu leta. Týmto krokom chce podporiť vývojárov v ich snahe vytvárať kvalitné a optimalizované aplikácie pre nový operačný systém.

Ak spĺňate podmienky, tu je odkaz na zapojenie sa do testovania systému Android 15.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár